Sanitat

L'Hospital General de València incorpora un innovador làser guiat per a tractar patologies de retina i glaucoma

09/09/2023
  • El làser de retina guiat proporciona més precisió i comoditat per al pacient
  • Tracta la regió perifèrica de manera més ràpida i efectiva que els làsers convencionals

El Servei d'Oftalmologia de l'Hospital General de València incorpora una tecnologia nova per a tractar patologies de retina i glaucoma.

És el primer hospital públic de la Comunitat Valenciana que compta amb un dispositiu Navilas 577s. Es tracta de l'únic làser guiat del mercat, amb tracker en viu (seguiment en temps real), que integra un programari de reconeixement d'imatges que permet aplicar el tractament en les àrees assenyalades prèviament per l'especialista.

Esta tecnologia és altament efectiva en el tractament de patologies de retina com la retinopatia diabètica. “Este làser guiat també ha demostrat excel·lents resultats en el tractament del glaucoma, ja que, entre altres funcions, permet realitzar una trabeculoplàstia selectiva làser, que és una forma de cirurgia amb làser que s'utilitza per a disminuir la pressió intraocular en el glaucoma”, explica Enrique Cervera, cap de servei d'Oftalmologia.

També funciona com una eina de molta utilitat per als oftalmòlegs, ja que oferix informes detallats sobre el tractament realitzat, la possibilitat d'importar imatges d'altres dispositius i, a més, facilita la pràctica de la telemedicina per a una atenció més accessible i còmoda per als pacients.

D'esta manera, oferix més seguretat a l'especialista i confort al pacient. A més, com a novetat, permet els tractaments sense contacte i amb il·luminació infraroja, per tant, augmenta la comoditat del pacient, ja que fins ara era necessari adaptar una lent recolzada en la còrnia del pacient aplicant un anestèsic i il·luminar constantment amb una font de llum intensa.

Amb la incorporació d'esta tecnologia d'última generació, l'Hospital General de València reforça el compromís amb l'excel·lència en l'activitat assistencial que oferix, i se situa a l'avantguarda de l'atenció oftalmològica en la Comunitat.

Galeria d'imatges