President
Trobada amb empresaris

Mazón assegura que la Comunitat Valenciana “obri les portes” a la inversió i a l'activitat econòmica amb baixada d'impostos, eliminació de gasto superflu i reducció de burocràcia

08/09/2023
Mazón assegura que la Comunitat Valenciana “obri les portes” a la inversió i a l'activitat econòmica amb baixada d'impostos, eliminació de gasto ...
  • El president de la Generalitat ha participat en la trobada empresarial convocada pel Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana
  • Ha subratllat que la reforma fiscal es durà a terme “des de la llibertat d'acció i buscant generar ocupació” 
     

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha assegurat que la Comunitat Valenciana “ha obert les portes” a la inversió i a l'activitat econòmica, “competint fiscalment amb mesures com la baixada d'impostos per a incentivar l'economia, l'eliminació de la despesa supèrflua i la reducció de la burocràcia”.

Així ho ha manifestat durant la tradicional trobada empresarial organitzada pel Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana al Palmar de València, al qual també han assistit el president del Consell de Cambres, José Vicente Morata; la consellera d'Hisenda, Economia i Administració Pública, Ruth Merino; el conseller d'Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira; la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, i la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes.

En declaracions a mitjans de comunicació, el president ha mostrat l'objectiu del Consell d'“oferir un marc de competitivitat fiscal, de seguretat jurídica, de reducció i eliminació de la burocràcia que llastra l'economia, i les inversions tant de la Comunitat Valenciana com estrangeres”, al mateix temps que ha lamentat que actualment “no tenim les millors perspectives d'estabilitat seguretat jurídica en el conjunt d'Espanya per la situació transitòria en la qual ens trobem”.

El president ha assegurat que les mesures proposades per a incentivar l'economia, entre les quals destaca una reforma fiscal que es desenvoluparà "durant la legislatura”, es duran a terme “sense prejudicis, des de la llibertat d'acció i buscant generar ocupació”.

Així mateix, s'ha referit a la supressió de l'Impost de Successions i Donacions que, segons ha reiterat, “constituïx un compromís moral perquè en la Comunitat Valenciana, per fi, els fills no paguen perquè es muiren els seus pares o en alguns casos els pares respecte als seus fills, o els cònjuges”.

Finalment, el cap del Consell ha agraït la labor que realitzen les cambres de Comerç, a les quals ha qualificat de “fonamentals” com a gestores al servei de la ciutadania i de les empreses. De la mateixa manera, Mazón ha assegurat que estes entitats contribuïxen a millorar la competitivitat, la internacionalització, la formació i la digitalització.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón