Agricultura, Ramaderia i Pesca

José Luis Aguirre destaca la “il·lusió i esforç dels agricultors” en l'inici de la sega de l'arròs

09/09/2023
José Luis Aguirre destaca la “il·lusió i esforç dels agricultors” en l'inici de la sega de l'arròs
  • El conseller d'Agricultura visita l'entorn de l'Albufera en el Dia Mundial de l'Agricultura

El conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, ha fet este matí una visita prèvia al començament de la sega de l'arròs a l'entorn de l'Albufera, coincidint amb el Dia Mundial de l'Agricultura.

En primer lloc, el conseller ha visitat les instal·lacions de la Cooperativa Unió Cristiana de Sueca, que compta amb més de 100 anys d'història dedicats a este cultiu i que es troba en plena campanya de sega i recollida d'arròs. 

A continuació, José Luis Aguirre s'ha desplaçat a la Cooperativa Valenciana d'Agricultors del Palmar, que també opera en el sector de l'arròs i que igualment es troba en plena activitat.

Durant la jornada, en la qual s'ha volgut valorar i reconéixer la importància de l'agricultura i el sector arrosser com a motor econòmic i de desenvolupament de la Comunitat Valenciana, el conseller ha recordat que “l'inici de la sega de l'arròs és un moment d'il·lusió que reflectix l'esforç dels agricultors cap a les collites”, i ha destacat la importància del cultiu de l'arròs per a l'Albufera i per al municipi de Sueca.

Aguirre ha conegut de primera mà les inquietuds del sector com la preocupació dels agricultors pel recent informe de la Comissió Europea favorable a la importació d'arrossos tractats amb triciclazole, un fungicida que els arrossers europeus tenen prohibit i que és essencial per al control de la malaltia més greu per al cultiu de l'arròs: la pyricularia oryzae. Així, ha mostrat el suport als agricultors enfront d'una situació que ha qualificat d'“injusta”.

A la visita l'han acompanyat el secretari autonòmic d'Agricultura, Javier Bartolomé; la directora general de Producció Agrícola i Ramadera, Leticia Sanchiz; la directora general d'Indústria i Cadena Agroalimentària; el director general de la PAC, Joaquín Gómez; el president de la cooperativa Unió Cristiana de Sueca, José Luis Mariner, i el president de la Cooperativa Valenciana d'Agricultors, Luis Marco, així com una representació de les seues juntes rectores.

Galeria d'imatges