Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge

El Consell ratifica l'adquisició d'un edifici de 124 habitatges a la pedania la Torre de València

12/09/2023
  • Un total de 91 famílies arrendatàries estaven pendents d'esta compra per a poder continuar en les seues llars.
  • L'import total de l'adquisició és de 18.410.703,50 euros

El Consell ha ratificat l'adquisició d'un edifici de 124 habitatges al carrer Ignacio Hernández Hervás (Metge), al barri la Torre de València, per part de la Vicepresidència Segona i Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge, per a incorporar-lo al patrimoni públic d'habitatge de la Generalitat.

La compra de l'immoble s'ha realitzat mitjançant una adquisició directa, procediment previst en la Llei de patrimoni de la Generalitat per als casos en què quede justificada l'emergència residencial, l'existència de demanda d'habitatge públic i la manca d'un parc públic d'habitatge a la ciutat de València, com és este cas.

Amb esta adquisició, s'aconseguix tancar un procés que tenia en suspens 91 famílies arrendatàries, els lloguers de les quals, subjectes al Pla estatal d'habitatge i rehabilitació 2009-2012, finalitzaven el passat 4 de març, encara que finalment la propietat va realitzar una pròrroga excepcional dels arrendaments fins a l'11 de setembre.

Així mateix, s'incorporen els 33 habitatges restants al parc públic d'habitatge perquè s'adjudiquen posteriorment.

A més, amb l'adquisició de l'immoble, amb un import total que ascendix a 18.410.703,50 euros per part de la Generalitat, s'assegura que estos habitatges continuen complint una funció social.