Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge

El Consell aprova una declaració institucional en suport al poble marroquí i libi després de les últimes catàstrofes naturals

12/09/2023
  • El Marroc va patir un terratrémol de magnitud 6,8 en la matinada del dissabte passat, mentre que Líbia es recupera de les conseqüències del cicló Daniel
  • El Govern Valencià adopta mesures immediates d'ajuda humanitària dirigides als dos països

El Consell ha aprovat una declaració institucional en suport al poble marroquí, després del terratrémol de magnitud 6,8 que va tindre lloc durant la matinada del passat dissabte, i al poble libi, amb motiu dels efectes del cicló Daniel al país.

D'esta manera, la Generalitat, en representació del poble valencià, “desitja expressar la més profunda solidaritat i suport al poble marroquí i libi en estos moments d'extrema angoixa i dificultat, que deixen famílies senceres sumides en el dolor i la pèrdua”.

Referent a això, el Consell, des del primer moment, ha acompanyat “el Marroc en el dolor després del devastador terratrémol que ha afectat la regió de Marràqueix-Safí”, al qual se suma el pas de cicló Daniel per Líbia, que ha “provocat un efecte devastador en el nord del país amb més de 2.000 morts i 5.000 desapareguts”.

La Generalitat, amb esta declaració institucional, vol fer patent el compromís “indestructible” amb la solidaritat internacional i “el suport a les nacions que es veuen afectades per tragèdies d'esta magnitud”. 

En este sentit, el Govern Valencià ha pres mesures “immediates per a oferir la nostra ajuda humanitària al Marroc, amb la finalitat d'assistir les víctimes del terratrémol i contribuir a la reconstrucció de les zones afectades”. 

Pel que fa a Líbia, el Consell està actualment avaluant les necessitats específiques del poble libi després de la devastació causada pel cicló Daniel, “i el compromís dels valencians i valencianes és estar al costat de les persones més vulnerables, amb els mitjans i recursos que ens demanden i siguen necessaris”.

El Govern Valencià reafirma el compromís “amb la solidaritat internacional i la cooperació entre nacions en moments de crisi com estos” i fa arribar les condolences “més sinceres” a les famílies que han perdut sers estimats i a totes les persones afectades pels desastres naturals al Marroc i Líbia i a tota la població marroquina i líbia que residix en la Comunitat Valenciana.

“El poble valencià sempre s'ha caracteritzat per ser profundament generós i solidari, i, en esta ocasió, de dolor compartit i de desafiament, reafirmem la nostra convicció en la solidaritat humana i en la capacitat del poble marroquí i libi de recuperació i reconstrucció”, assegura el Consell en la declaració institucional.