Justícia i Interior

Justícia convoca la prova per a obtindre el certificat individual d'acreditació del personal del servici específic d'admissió en espectacles i establiments públics

12/09/2023
  • La prova avaluadora s'efectuarà durant l'últim trimestre de 2023
  • El termini de presentació de les sol·licituds i documentació serà d'un mes a computar des d'este dimarts, data de la publicació de la convocatòria en el DOGV

La Conselleria de Justícia i Interior ha publicat les bases i la convocatòria de la prova avaluadora per a obtindre el certificat individual d'acreditació del personal del servici específic d'admissió.

La prova avaluadora s'efectuarà durant l'últim trimestre de 2023 (final de novembre/inici de desembre) en convocatòria única a realitzar a les ciutats d'Alacant, Castelló de la Plana i València. El dia, hora i lloc de la prova avaluadora s'indicaran en la resolució per la qual s'aprove la llista provisional d'admesos i exclosos per a esta prova.

El termini de presentació de les sol·licituds i documentació serà d'un mes a computar des d'este dimarts, data de la publicació de la convocatòria en el DOGV.

El dret d'admissió està regulat en l'article 33 de la Llei 14/2010, de 3 de desembre, de la Generalitat, d'espectacles públics, activitats recreatives i socioculturals i establiments públics com a obligació de tots els establiments, espectacles i activitats subjectes a esta.

D'igual manera, es preveu l'ordenació del servici específic d'admissió com un deure qualificat per a supòsits determinats, com ara discoteques, sales de ball i sales de festes i per a pubs i karaokes d'aforament superior a 200 persones. També hauran de comptar amb este servici els espectacles i activitats extraordinaris amb increment de risc i els que, en tot cas, superen les 500 persones d'aforament.

Requisits de les persones aspirants

Per a realitzar les proves del personal del servici específic d'admissió, les persones aspirants hauran de reunir els requisits següents per a esta convocatòria:

  • Ser major d'edat i no trobar-se incapacitat.
  • Ser espanyol o ciutadà d'algun dels països de la Unió Europea o estar en possessió de permís de residència i treball.
  • Mancar d'antecedents penals.
  • Estar en possessió, com a mínim, del títol de graduat en Educació Secundària Obligatòria o Formació Professional de grau mitjà, o equivalents a efectes acadèmics o laborals.
  • Abonar la taxa de 13,89 euros per presentació a les proves avaluadores del servici específic d'admissió d'acord amb el que establix l'article 16 de la Llei 20/2017, de 28 de desembre, de taxes.

Lloc per a presentar les sol·licituds

La sol·licitud i la documentació podran presentar-se en els llocs següents:

a) En el registre de la Direcció Territorial de la Conselleria de Justícia i Interior a Alacant situat a l'avinguda Rambla Méndez Núñez, núm. 41, d'Alacant.

b) En el registre de l'Oficina PROP situada al carrer Major, núm. 78, de Castelló de la Plana.

c) En el registre general de la torre 4a de la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre de València, situat al carrer de la Democràcia, 77.

d) En les oficines PROP de la Generalitat.

e) En qualsevol dels llocs i formes que establix l'article 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, en compliment del qual, les sol·licituds subscrites a l'estranger podran cursar-se a través de les representacions diplomàtiques o oficines consulars d'Espanya a l'estranger.