Sanitat
Nous equips directius

Marciano Gómez destaca l'aposta del Consell per a professionalitzar la sanitat amb una gestió moderna, rigorosa i amb mètode

12/09/2023
  • El conseller de Sanitat ha assistit a Alacant a la presentació del nou gerent de l'Hospital General Doctor Balmis, Francisco Soriano
  • Destaca l'Hospital Doctor Balmis com a centre de referència per a Alacant i exemple d'excel·lència per a la Comunitat Valenciana

El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha destacat l'aposta inequívoca del nou Consell per a professionalitzar la gestió de la Sanitat a la Comunitat Valenciana, una gestió que, segons ha indicat, “serà moderna, rigorosa i amb mètode”.

Gómez ha realitzat estes declaracions a l'Hospital General Universitari Doctor Balmis d'Alacant, on ha assistit a la presentació del nou gerent, Francisco Soriano Cano. Un acte en què també ha estat present el secretari autonòmic de Sanitat, Francisco Ponce, i que ha comptat amb l'assistència de professionals del departament.

Durant la intervenció, el conseller ha afirmat que la designació del nou gerent i la presentació hui “suposa una primera presa de contacte per a marcar estratègies que permeten rellançar l'Hospital Doctor Balmis i situar-lo en el lloc que mereix com a hospital de referència per a la província d'Alacant i exemple d'excel·lència a la Comunitat Valenciana”.

Marciano Gómez ha destacat la trajectòria professional del nou gerent, “vinculat durant més de 25 anys a la Conselleria de Sanitat i amb una dilatada experiència en l'àmbit de la gestió sanitària”. En este sentit, cal recordar que Francisco Soriano va ser director gerent del Departament de Salut Alacant-Sant Joan d'Alacant i director econòmic dels hospitals Universitari Sant Joan, General Universitari d'Alacant i General d'Elda, a més de comissionat del Departament de Salut Elx-Crevillent. Així mateix, en el Servici Murcià de Salut ha exercit les gerències de l'àrea V de salut Altiplà i de l'Hospital Clínic Universitari Virgen de la Arrixaca de Múrcia, últim càrrec que ha exercit fins a l'actualitat.

El titular de Sanitat ha recordat que Soriano ha ocupat també els càrrecs de director general de Recursos Humans i director general de Règim Econòmic en la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana. “La seua trajectòria està marcada per una gestió d'excel·lència en tots els càrrecs que ha exercit i és per això que la Conselleria de Sanitat ha confiat en el seu bon fer per a estar al capdavant de l'hospital de referència alacantí i segon de la Comunitat en grandària i recursos”, ha subratllat.

A este equip s'acaba d'incorporar com a directora d'Infermeria, Mª Remedio Yáñez Motos, que també ha ocupat diversos càrrecs a l'Hospital General Universitari d'Elda, com a supervisora i adjunta, i com a directora d'Infermeria d'Atenció Primària del departament durant 12 anys. A més, Yáñez ha sigut regidora de Sanitat a l'Ajuntament d'Elda durant huit anys i diputada de les Corts Valencianes i portaveu de Sanitat entre 2015 i 2019.

En el pas pel centre alacantí, el màxim representant de la sanitat en la Comunitat ha mantingut a continuació una reunió amb càrrecs intermedis del Departament de Salut Alacant-Hospital General.

Millora d'infraestructures

En esta visita, el conseller ha repassat l'estat actual de les obres i el nou equipament d'última generació amb què es dota el centre. Així, quant a l'estat actual de l'obra d'urgències generals, pediàtriques i la unitat de curta estada de l'hospital, ha indicat que en este moment “es troba en el desenvolupament de la fase 3 d'un total de 5 fases, que consistix en la reforma de les urgències pediàtriques”.

La finalització d'esta fase està prevista entre octubre i desembre d'enguany i, una vegada reformat este espai, el Servici de Pediatria, que actualment presta assistència en l'edifici de nova planta construït en les fases prèvies, es traslladarà a l'espai habitual. “En la fase següent es remodelaran les urgències generals actuals”, ha indicat.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats