Justícia i Interior
Ajuda humanitària

La Conselleria de Justícia i Interior recorda al Govern d'Espanya que pot disposar dels recursos de la Generalitat en matèria d'emergències

12/09/2023
  • Núñez: “Hem posat, i continuarem posant, tots els recursos dels quals disposem en la Comunitat per a ajudar a mitigar estes catàstrofes”

La consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, ha mostrat solidaritat amb totes les persones afectades per les catàstrofes naturals esdevingudes esta setmana a la regió nord-africana i ha destacat que, “tant amb el Marroc com ara amb Líbia, els servicis regionals d'Emergències es troben a la disposició del Govern d'Espanya per a afrontar esta terrible situació”.

La titular d'Emergències ha recordat que “hem posat i continuarem posant tots els recursos dels quals disposem a la Comunitat Valenciana per a ajudar a mitigar estes catàstrofes”.

A més, responsables de la Conselleria de Justícia i Interior, a través de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, “continuen en contacte permanent amb els diferents organismes i entitats que poden ser activats a sol·licitud del Govern d'Espanya”, ha assenyalat la consellera.

En esta línia i, després de les greus inundacions que han assolat Líbia, la consellera ha indicat que “este matí ens hem posat en contacte amb Francisco Ruiz, director general de Protecció Civil i Emergències del Ministeri de l'Interior, per a coordinar conjuntament i donar resposta immediata des de la Comunitat Valenciana a les necessitats que es posen de manifest des del Govern d'Espanya”.

Recursos mobilitzats

Fins a este moment, el Servici de Bombers Forestals de la Generalitat ha concedit permís retribuït a les persones que, per pertànyer a les diferents ONG d'ajuda humanitària, han decidit traslladar-se fins al Marroc. A més, estos treballadors podran utilitzar allí els equips de protecció individual que se'ls ha autoritzat traslladar. 

Per altra part, el Consorci Provincial de Bombers de València ha comunicat la disponibilitat de desplaçar una unitat de rescat i salvament amb autonomia de treball per a set dies.