Hisenda, Economia i Administració Pública
Ple del Consell

El Consell aprova una declaració institucional per a mostrar la seua solidaritat amb els pobles marroquí i libi

12/09/2023
El Consell aprova una declaració institucional per a mostrar la seua solidaritat amb els pobles marroquí i libi
  • Merino subratlla “el compromís indestructible del Consell amb la solidaritat internacional i el suport a les nacions afectades per tragèdies d'esta magnitud”  
  • El Consell ha ratificat la compra d'un edifici de 124 habitatges, 2 locals comercials i 66 places de garatge al barri La Torre de València, amb un cost de 18,4 milions
  • L'Executiu autonòmic aprova la realització de treballs d'emergència enfront de la Vespa velutina i renova la col·laboració amb els consorcis de bombers de València i Castelló per a la prevenció i extinció d'incendis 

 

El Ple del Consell ha aprovat este dimarts una declaració institucional per a mostrar la seua solidaritat i suport als pobles marroquí i libi després del terratrémol a la regió de Marràqueix-Safí i després del pas del cicló Daniel, respectivament.

Així, la consellera i portaveu de la Generalitat, Ruth Merino, ha subratllat “el compromís indestructible del Consell amb la solidaritat internacional i el suport a les nacions que es veuen afectades per tragèdies d'esta magnitud” i ha mostrat les condolences “més sinceres” del Govern Valencià “a les famílies que han perdut éssers estimats i a totes les persones afectades per estos desastres naturals”.

D'altra banda, el Consell ha procedit a ratificar l'adquisició d'un edifici d'habitatges per a augmentar el parc públic de la Generalitat.

En este sentit, la consellera ha destacat l'increment de l'habitatge social disponible i ha informat sobre la compra d'un edifici de 124 habitatges, 2 locals comercials i 66 places de garatge al barri La Torre de València, una acció en la qual l'Executiu autonòmic ha invertit 18,4 milions d'euros.

Merino ha exposat que l'objectiu d'esta actuació és “incrementar la dotació del parc públic d'habitatges de la Generalitat per a la seua funció social, i d'esta manera evitar desnonaments en sectors desfavorits”.

“Es tracta -ha assegurat la consellera- de donar satisfacció al dret a un habitatge digne i adequat d'aquelles unitats convivència que pels seus ingressos o altres circumstàncies no poden accedir a l'habitatge en condicions de mercat”.

Emergència enfront de la Vespa velutina

La portaveu de l'Executiu valencià també ha informat de l'aprovació de l'emergència per a la realització dels treballs de cerca i destrucció de nius de vespa  asiàtica o Vespa velutina i la formació del personal de zones afectades, per un import de 200.000 euros.

Així, mitjançant un contracte d'emergència, una empresa pública treballarà per a aplicar el Pla d'actuació d'emergència davant de la presència de la vespa asiàtica al nord de la província de Castelló, que consistix en la localització primerenca i en l'eliminació dels nius de l'espècie en l'entorn de la zona de detecció inicial (Mas de Segura, Vallibona) i altres focus com el de Culla i els que es detecten amb la col·laboració de la població, especialment del col·lectiu dedicat a l'apicultura i el parament de trampes.

Prevenció d'incendis

Un altre dels temes abordats pel Ple del Consell ha sigut la renovació de dos convenis de col·laboració entre l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) i els consorcis de bombers de València i Castelló relatius al servei de prevenció, extinció d'incendis i salvament en estes províncies.

El pressupost destinat a les dos actuacions, que suposen encomanar a estos consorcis la gestió i direcció operativa i funcional dels mitjans del servei de bombers forestals, ascendix a 2,3 milions d'euros.

Nomenaments

Respecte als nomenaments, s'han acordat els següents:

Conselleria d'Hisenda, Economia i Administració Pública

  • SA Administració Pública: Emilia Selva Sacanelles

Conselleria d'Educació

  • DG de Ciència i Investigació: Rafael Sebastián Aguilar.

Altres nomenaments

  • Directora gerent de l'Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV), María de la Mar Martínez Aparicio.
  • Gerent de l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana (EPSAR), José Aparicio Grau.
  • Directiu de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), Rafael Escamilla Domínguez.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions de la consellera i portaveu de la Generalitat, Ruth Merino

Declaracions de la consellera i portaveu de la Generalitat, Ruth Merino