President
Prevenció emergències

Carlos Mazón exigix al Govern la neteja del llit del Segura per a previndre inundacions com les provocades per la DANA del Baix Segura fa quatre anys

12/09/2023
Carlos Mazón exigix al Govern la neteja del llit del Segura per a previndre inundacions com les provocades per la DANA del Baix Segura fa quatre anys
  • Recorda que estem en període d'“alerta” per possibles temporals de pluja i el Govern central no ha realitzat la neteja i el desbrossament del llit necessaris per a previndre avingudes d'aigua
  • Denúncia que la CHS no ha iniciat les obres de canalització del Segura quatre anys després de la DANA 
  • El president ha visitat la ‘zona zero’ del desbordament del Segura durant la DANA de setembre de 2019
Almoradí.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha exigit al Govern central que netege i desbrosse el llit del Segura per a previndre inundacions com les provocades per la DANA al Baix Segura fa ara quatre anys. 

D'esta manera s'ha pronunciat en declaracions als mitjans de comunicació en la zona zero del desbordament del Segura a Almoradí, que es va produir a conseqüència de la DANA que va afectar el Baix Segura entre el 12 i 14 de setembre de 2019.

El president ha estat acompanyat per l'alcaldessa d'Almoradí, María Gómez, de qui ha destacat l'actuació d'“autèntica heroïna” durant la DANA, treballant per a aconseguir mitjans que reduïren l'impacte de les inundacions als carrers del seu poble. 

Després d'esta visita a la zona zero, el president ha mantingut una trobada institucional a l'ajuntament d'Almoradí amb l'alcaldessa i la corporació municipal. 

Així mateix, ha advertit que estem en període d'“alerta” per possibles temporals de pluja i el Govern central no ha realitzat la neteja i el desbrossament del llit necessaris per a previndre avingudes d'aigua, “ni autoritza que ho facen uns altres”, ha lamentat. 

Mazón ha denunciat que la Confederació Hidrogràfica del Segura (CHS) no haja iniciat les obres de canalització del Segura quatre anys després de la DANA. A més, ha recordat que el Govern central retalla el transvasament Tajo-Segura en períodes de falta de pluges, i quan plou massa, hi ha afegit, “no ens ajuda a estar preparats perquè no neteja ni ens autoritza a netejar”.

Finalment, ha denunciat la “falta de voluntat i compromís” del Govern amb el Baix Segura i Alacant, com ho demostra, segons ha indicat, que l'executiu central abandonara per primera vegada en 38 anys la Mesa de l'Aigua de la província d'Alacant. 

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón