President
Conferència Fòrum Alacant

Mazón anuncia la creació de la Mesa de l'Aigua de la Comunitat Valenciana

12/09/2023
Mazón anuncia la creació de la Mesa de l'Aigua de la Comunitat Valenciana
  • El president de la Generalitat anuncia una nova llei d'habitatge que reforce la competència exclusiva de la nostra Comunitat en matèria d'habitatge
  • Presenta el nou CICU d'Alacant, que comptarà amb més facultatius i una inversió pressupostària d'un milió d'euros
  • El Consell avançarà en la reforma fiscal iniciada amb la supressió de l'Impost de Successions i Donacions
  • Dona suport institucionalment i tècnicament a l'Ajuntament d'Elx en la intenció que té que la Dama d'Elx torne a la ciutat d'origen
  • Impulsarà una política d'Estat en turisme abanderada per la supressió de la taxa turística i la inversió en infraestructures
  • Defensa una visió constitucionalista de l'Estat espanyol
Alicante.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat la creació de la Mesa de l'Aigua de la Comunitat Valenciana. Un organisme en què es convida a participar els actors polítics, universitats i agents socials i econòmics del nostre territori amb l'objectiu de ‘‘projectar les necessitats que necessita esta terra des de l'aigua’’. Una mesa que busque el
diàleg i el rigor per a actuar amb unitat i contundència. 

El president ha realitzat estes declaracions durant la conferència ‘La comunitat que mereixem' organitzada pel Grup Informació d'Alacant, una ponència que realitzen tots els presidents de la Generalitat quan comencen el mandat des que està en vigor l'Estatut d’Autonomia. 

En esta conferència Mazón ha volgut donar compte dels compromisos adquirits durant la campanya electoral i que es complixen des que fa 51 dies es posara al capdavant del Consell.

Pla VIU

Carlos Mazón ha subratllat que plantarà cara a la “Llei Sánchez d'habitatge” amb la creació d'una nova llei “que reforce la competència exclusiva de la nostra Comunitat en matèria d'habitatge amb revisió, ordenació i actualització per a protegir els propietaris i per al fi social i la promoció pública”. 

Igualment, ha anunciat la posada en marxa del Pla VIU amb el compromís d'“almenys 10.000 habitatges” de protecció oficial a la Comunitat Valenciana, 4.000 a la província d'Alacant.

Aposta per l'atenció primària i eliminar les llistes d'espera

En matèria de sanitat, el president ha reiterat la prioritat absoluta que té este Consell, especialment en l'atenció primària, que ja compta amb una direcció general monogràfica amb pressupost propi. Manté el compromís d'acabar amb les llistes d'espera posant el focus en les llistes de diagnòstic, ja que ‘’no pot ser que hi haja un valencià que no sàpia què té’’.

En l'aposta per la vertebració i després d'iniciar la posada en marxa novament del CICU d'Alacant i Castelló, ha anunciat que el nou CICU d'Alacant comptarà amb 12 facultatius, 6 infermeres i 15 locutors i una partida pressupostària d'un milió d'euros.

Reforma fiscal

Mazón ha anunciat que la Conselleria d'Economia i Hisenda ha iniciat la reforma fiscal anunciada en campanya i que en els primers 51 dies de govern s'ha suprimit l'Impost de Successions i Donacions i s'ha procedit a reduir un 10 % de les taxes públiques, congelar les taxes universitàries i prorrogar la gratuïtat del transport públic comunitari. 

També ha destacat la reducció de la despesa pública amb la minoració de dotze a deu conselleries i menys alts càrrecs polítics, que ha suposat un estalvi de set milions d'euros. 

Compromís amb el patrimoni

El president ha anunciat el suport institucional i tècnic a l'Ajuntament d'Elx perquè la Dama d'Elx puga tornar a la ciutat d'origen, i així es complix una demanda històrica del consistori il·licità. Demanda rigor en els informes tècnics i ha oferit al Ministeri de Cultura l'assessorament i el coneixement dels servicis de la Diputació d'Alacant que han fet possible el trasllat dels guerrers de Xi’an des de la Xina amb garantia i seguretat absolutes.

Turisme

El Consell impulsarà una política d'Estat abanderada per la supressió i implantació de mesures contra la taxa turística i l'aposta per inversions en infraestructures, com la segona pista de l'aeroport de l’Altet i una línia aèria que connecte de manera directa la Comunitat Valenciana amb els Estats Units.

Defensa del constitucionalisme

Durant la conferència, el president de la Generalitat ha manifestat preocupació “pels qui en nom de la democràcia i la llibertat pretenen saltar-se la llei”. En este sentit, ha subratllat que “dilapidar sense més raó que l'ambició desmesurada l'herència dels pares de la constitució del 78 és una maniobra que pagarem molt cara com a societat perquè tot el que queda al marge de la llei i l'ordre és un camí cap al desgovern i l'altercat”. Al seu judici, “alterar l'esperit constitucional de consens i enteniment en favor dels qui no estan disposats a seguir les regles democràtiques és un profund desfavor a la llei, a la democràcia i a la convivència’’.

Una nova Comunitat

Carlos Mazón ha advocat per una nova Comunitat “més competitiva i oberta a l'activitat econòmica i a la inversió quan siga sostenible” gràcies a la “simplificació de l'Administració, l'eliminació de barreres fiscals i de prejudicis”.

Sobre este tema, ha sentenciat que “este és el canvi al qual jo m'entregaré deixant-me la pell amb la màxima de superar l'assignatura pendent de ser, una vegada per totes, Comunitat”, amb la finalitat de treballar les tres províncies pels interessos del nostre territori.

Sentiment de Comunitat

A més, ha destacat que el sentiment de Comunitat és una assignatura pendent i ha pronosticat que quan s'aconseguisca abordar una cultura d'objectiu comú “tindrem molt més fàcil obrir les portes de veritat, reduir els greuges que tenim i ajuntar-nos quan de veritat ens toca”. Així, el president ha manifestat la necessitat que alacantins, valencians i castellonencs aposten pel que importa en cada municipi de tot el nostre territori independentment de la província a la qual pertanguen o residisquen.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón