Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Patrimoni cultural

L'IVAM reunirà prop de 900 professionals de museus en tres trobades internacionals

13/09/2023
L'IVAM reunirà prop de 900 professionals de museus en tres trobades internacionals
  • El museu acull el 17 de setembre la benvinguda de la 20a Conferència de l'ICOM-CC, l'esdeveniment mundial més important sobre patrimoni cultural
  • El 23 de setembre serà seu del simposi sobre conservació de fotografia i el 24 de la Trobada Europea de Registradors de Museus

L'Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) acollirà este mes de setembre tres trobades internacionals en els quals reunirà prop de 900 professionals de museus entorn de la conservació del patrimoni cultural, la redefinició del concepte de fotografia i el registre d'obres d'art.

La primera cita serà diumenge, 17 de setembre, quan l'IVAM oferirà la recepció de benvinguda de la 20a Conferència Triennal ICOM-CC, l'esdeveniment més important en el camp del patrimoni cultural a escala internacional, que en esta edició se celebra a València.

Al llarg de la setmana, i amb el lema ‘Cap a un passat sostenible’, professionals de centres museístics de 50 països convertiran València en la capital mundial de la conservació i la restauració.

Durant l'acte de benvinguda, es podrà assistir a l'activació de l'exposició d'Otobong Nkanga amb la performance ‘Carved to flow’.

A més, el dimecres, 20 de setembre, l'IVAM farà dos visites tècniques per als participants d'esta trobada: una serà a les zones no accessibles al públic, com els magatzems d'obres d'art, les àrees de treball per a la recepció i entrega de peces, l'estudi de fotografia o el departament de restauració del museu.

En l'altre recorregut els assistents podran conéixer de primera mà la col·lecció permanent de l'IVAM, epicentre de la seua programació i base fonamental per al desenvolupament de la seua metodologia.

Simposi internacional

D'altra banda, en el marc de l'ICOM, l'IVAM Centre Julio González serà seu, dissabte que ve, 23 de setembre, del Simposi Internacional sobre Re-definició de fotografia en el Context del Patrimoni Cultural.

Esta trobada, dirigida a professionals de l'àmbit de la fotografia i la preservació de béns culturals, està organitzada pel Grup de Treball de Materials Fotogràfics de l'ICOM-CC en col·laboració amb el Grupo Español de l'Institut Internacional per a la Conservació d'Obres Històriques i Artístiques (Ge-IIC).

A més de representants de les dos institucions, participaran expertes i experts procedents del M+ Hong Kong’s global museum of visual culture, Arab Image Foundation i del Metropolitan Museum of Art de Nova York, així com restauradors especialistes en fotografia en la pràctica privada.

Amb estes activitats l'IVAM s'implica en una de les trobades més importants en l'àmbit del patrimoni cultural a escala mundial, i s'estendrà el debat al llarg del cap de setmana del 23 i 24 de setembre.

Trobada Europea de Registradors de museus

Coincidint amb la capitalitat dels museus que atorga a València la celebració de la 20a Conferència ICOM, el diumenge 24 de setembre, l'IVAM també acollirà la Trobada Europea de Registradors de Museus que reunirà representants d'institucions museístiques de quinze països europeus.

Durant la trobada, que se celebra anualment, es debatrà l'estat actual i el futur de la professió, la seua difusió i els reptes als quals s'enfronta el registre d'obres d'art, arran de la sostenibilitat i digitalització.

Galeria d'imatges