Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Competicions rellevants

Cultura i Esport destina 3,2 milions d'euros en ajudes per a la celebració de 99 esdeveniments esportius durant 2023

13/09/2023
  • Es tracta de subvencions directes concedides a entitats per a donar suport a l'organització de competicions rellevants per a la Comunitat Valenciana
  • Entre les subvencions destaquen els 500.000 euros destinats a l'organització del Mundial de Gimnàstica Rítmica el mes d'agost

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport ha publicat la resolució per la qual es destinen enguany prop de 3,2 milions d'euros en ajudes nominatives per a l'organització de 99 esdeveniments esportius durant 2023.

L'objectiu d'estes ajudes és donar suport a l'organització de competicions internacionals rellevants i d'esdeveniments esportius especials que, per la seua excepcionalitat, es consideren d'interés públic per a la Comunitat Valenciana.

D'esta manera, la Generalitat dona suport a la labor desenvolupada per diferents entitats per a la celebració a la Comunitat Valenciana de campionats d'Europa i del món en màximes categories i competicions de nivell equiparable.

Entre les ajudes concedides destaca l'aportació de 500.000 euros per a l'organització del Mundial de Gimnàstica Rítmica, que es va celebrar a la ciutat de València el mes d'agost.

Així mateix, s'han concedit 215.000 euros per a l'organització de la XVII Copa Mundial de Softbol Femení el mes de juliol passat.

D'altra banda, la Vicepresidència Primera ha aprovat una subvenció de 90.000 euros per a l'organització del World Padel Tour València el mes de juliol; i 80.000 euros per a col·laborar en la celebració del València European Skate Open, que tindrà lloc del 21 al 24 de setembre.

Així mateix, la Generalitat ha donat suport amb 100.000 euros al Mundial de Pilota i a la celebració de la Copa del Món de Triatló a principis d'este mes de setembre.

Un altre dels esdeveniments beneficiaris d'estes ajudes són el Mediterranean Epic BTT, per al qual s'ha concedit 70.000 euros, la mateixa quantitat destinada per a donar suport a la celebració de l'Sporting Club Tenis, que també ha rebut 70.000 euros per a la celebració de l'Open Internacional de Tenis de València.

A més, es destinen 65.000 euros a la Setmana Ciclista Valenciana i 60.000 euros per a la Volta Ciclista Comunitat Valenciana, entre molts altres esdeveniments esportius organitzats durant este 2023 que reben el suport econòmic de la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport.

Caràcter de les ajudes

En concret, les subvencions concedides es destinen a donar suport a les despeses ocasionades directament per l'organització i la realització d'estos esdeveniments esportius, com ara allotjaments, desplaçaments, arbitratges o similars, que responguen sense dubte a la seua organització.

Queden excloses les despeses de caràcter general de funcionament de les entitats beneficiàries, els premis, cànon o drets d'organització i les despeses d'homologació dels esdeveniments així com els derivats del lliurament d'obsequis, que no corresponguen directament a la seua realització, i del material immobilitzat.

Estes ajudes són compatibles amb altres subvencions o recursos per a la mateixa finalitat, sempre que la suma de totes estes no supere el cost de l'activitat subvencionada. No són compatibles amb les convocatòries de subvencions de la Direcció General d'Esport de la Generalitat.