Justícia i Interior

Cinc bombers forestals de la Generalitat emprenen accions de voluntariat al Marroc i Líbia

13/09/2023
Cinc bombers forestals de la Generalitat emprenen accions de voluntariat al Marroc i Líbia
  • La  Societat Valenciana de Gestió Integral dels Serveis d'Emergències els ha concedit permisos retribuïts perquè puguen dur a terme la seua missió, i els ha autoritzat el trasllat i ús dels EPI

 

València.

Cinc bombers forestals de la Generalitat estan duent a terme missions humanitàries al Marroc, després de la catàstrofe pel terratrémol que va tindre lloc la setmana passada a Marràqueix, i a Líbia, arran de les devastadores inundacions provocades pel temporal Daniel.

D'altra banda, Rafael Lisa (Unitat Helitransportada de Mutxamel) s'ha sumat a l'equip de rescat de l'associació GEA España. A més, els voluntaris de la Unitat de Resposta en Incendis forestals URIF Internacional Edgar Xavier Juan (Castelló de Rugat) i Ivan Jordá (Unitat Helitransportada de Cocoll) estan participant juntament amb Manuel Ruiz (unitat de Castelló), de Bombers pel Món, en un dispositiu d'ajuda.

Tots ells, juntament amb altres 13 voluntaris de diferents organitzacions, faran tasques de rescat i salvament fins al 15 de setembre.

Segons els responsables del projecte, s'està reforçant el treball dels dispositius locals, especialment en zones de llogarets inhòspits que es troben incomunicats. Una de les últimes tasques realitzades ha sigut el rescat la passada nit d'una xiqueta de 9 anys que es trobava davall de les ruïnes.

“Després de molt de bregar, després de passar 18 hores buidant 15 metres cúbics de terra i pedres, hem aconseguit traure-la viva. Serà difícil oblidar la imatge colpidora del rescat de xiqueta enrotllada en una manta, juntament amb l'alegria i celebració de la seua família per recuperar-la”, ha relatat Edgar Xavier Juan.

Paral·lelament, esta matinada, Xevi Bolumar (unitat de Jérica) ha enlairat rumb a Líbia juntament amb 5 voluntaris més de Bombers pel Món, amb la finalitat de fer tasques de rescat després de les devastadores inundacions que han deixat més de 5.000 persones desaparegudes. 

Per a facilitar que puguen dur a terme esta missió, des de la Societat Valenciana de Gestió Integral dels Serveis d'Emergències (SGISE), s'ha concedit permisos retribuïts als treballadors que ho han sol·licitat, i se'ls ha autoritzat el trasllat i ús dels EPI.

Galeria d'imatges