Sanitat

L'UCI de l'Hospital General de València posa en marxa la iniciativa 'Passejos que curen'

17/09/2023
L'UCI de l'Hospital General de València posa en marxa la iniciativa 'Passejos que curen'
  • Per a obtindre els màxims beneficis físics i psicològics, el pacient disfruta de l'aire lliure, del cel i de la llum solar directa per l'exterior de l'UCI
  • Per a fer estos passejos s'ha consensuat un protocol que garantix la seguretat del pacient

La Unitat de Vigilància Intensiva (UCI) d'Anestèsia de l'Hospital General de València ha posat en marxa la iniciativa 'Passejos que curen' per a pacients ingressats que, per les seues característiques, poden gaudir d'una estona a l'aire lliure.

Estos passejos es consideren com un tractament i cura més, de la mateixa importància que qualsevol altre proporcionat en l'UCI, ja que és una activitat alegre, relaxant i terapèutica de la qual poden disfrutar tant pacients i familiars com els professionals que la realitzen.

Tal com explica Eva Mateo, cap de secció de l'UCI d'Anestèsia, Reanimació i Teràpia del Dolor i presidenta de la Comissió d'Humanització, “l'ingrés en una unitat de vigilància intensiva pot suposar un procés angoixant per al pacient i la seua família. Una de les mesures d'humanització que estem implementant per a pal·liar esta vivència traumàtica i els efectes que se'n deriven és l'eixida de l'UCI a manera de passeig en pacients seleccionats”.

Per a fer-ho, s'ha consensuat un protocol que garantix la seguretat del pacient, que està basat en la iniciativa H-UCI. Així, este mes de setembre ja s'han començat a fer els primers passejos de pacients ingressats en l'UCI per l'exterior de la unitat.

Els objectius són augmentar el benestar dels pacients, augmentar la col·laboració i confiança de pacient i familiars i disminuir la necessitat d'antipsicòtics, d'analgèsics i de sedants.

“Esta iniciativa també ajuda a accelerar la recuperació i previndre la síndrome postvigilància intensiva i genera benestar i felicitat tant en el pacient com en els professionals que els atenem”, afig Mateo.

A fi d'obtindre els màxims beneficis físics i psicològics, es procura que el passeig permeta el gaudi de l'aire lliure, la visió del cel i la llum solar directa.

Galeria d'imatges