Sanitat

La revista americana 'Newsweek' destaca tres especialitats de La Fe entre les millors del món

17/09/2023
  • Els serveis de Cardiologia, Gastroenterologia i l'Àrea Malalties del Xiquet són de les més valorades per professionals i pacients
  • El centre valencià figura entre els 250 millors hospitals del món i és el huité d'Espanya

L'Hospital Universitari i Politècnic La Fe s'ha tornat a situar entre els 250 millors hospitals del món i és el huité més excel·lent d'Espanya, segons la llista World’s Best Hospitals que elaboren la revista americana 'Newsweek' i la firma d'investigació estadística Statista. També destaquen tres especialitats de l'Hospital La Fe entre les millors del món i l'inclouen entre els centres que millor ús fan de les noves tecnologies.

“Estes dades avalen La Fe com a centre de referència en l'excel·lència. El repte és continuar avançant en la mateixa línia i aprofundir en la modernització i innovació tecnològica; la qualitat en el procés assistencial, docent i d'investigació; la humanització de l'activitat assistencial i la cura dels professionals que la brinden”, explica el gerent de l'Hospital Universitari i Politècnic, José Luis Poveda.

Els resultats del rànquing general s'extrauen a partir d'una enquesta amb una mostra que inclou 80.000 experts/expertes mèdics de 28 països als qui se'ls demana que recomanen hospitals en el seu propi país, així com en altres països (no poden suggerir els serveis o centres on treballen). A més d'escoltar els i les professionals, també es tenen en compte l'experiència del pacient i indicadors de qualitat dels centres.

Els resultats de l'enquesta World’s Best Hospitals situen la Fe a escala nacional en el huité lloc i, a escala mundial, La Fe ocupa el lloc 205.

Respecte a les especialitats mèdiques, la metodologia és la mateixa: una enquesta en línia a escala mundial a milers d'experts/expertes als qui es demana que recomanen hospitals en funció de l'especialitat en la qual estan formats/ades. També es valoren certificacions de qualitat i l'opinió dels mateixos pacients.

'Newsweek' situa el Servei de Cardiologia del centre valencià com el 173 millor del món, l'onzé d'Espanya en la seua especialitat.

Per la seua banda, el Servei de Gastroenterologia de La Fe es posiciona com el 122 millor del món, el desé de l'Estat.

Finalment, l'Àrea Malalties del Xiquet de La Fe ocupa el lloc 178 en la classificació mundial, el 9 a escala nacional.

D'altra banda, 'Newsweek' i Statista també elaboren una classificació amb els Millors hospitals intel·ligents en la qual se selecciona els 300 millors centres a escala mundial.

En este cas, es demana a gerències d'hospitals i professionals que nominen centres de tot el món destacats per l'ús que fan de la intel·ligència artificial, les imatges digitals, la telemedicina, la robòtica i altres funcionalitats electròniques. Als centres suggerits se'ls demana posteriorment que acrediten els assoliments referits.

En esta tercera enquesta mundial, i per estar a l'avantguarda en tecnologia d'imatges digitals, l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe ocupa el lloc 265 a escala mundial i el 9 a Espanya.

Galeria d'imatges