Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori

El Consell col·labora amb la UPV en la investigació sobre control de plagues forestals i sobre tractaments silvícoles

19/09/2023
  • La Conselleria de Medi Ambient firmarà dos convenis de col·laboració amb la UPV per a finançar els projectes d'investigació i experimentació

El Consell ha aprovat dos convenis de col·laboració entre la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori i la Universitat Politècnica de València (UPV) per a finançar projectes d'investigació sobre nous mètodes de control ecològics de plagues forestals i sobre tractaments silvícoles en parcel·les forestals.

El primer d'estos convenis forma part de la línia d'investigació de l'Institut Agroforestal del Mediterrani i serà subvencionat per la Conselleria amb 57.000 euros.

L'objectiu és dur a terme un projecte que permeta desenvolupar nous mètodes ecològics de control de plagues forestals basats en l'ús de semiquímics i agents de control microbiològics.

D'altra banda, la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori aportarà 10.000 euros per a subvencionar les accions objecte del conveni sobre un projecte d'investigació i experimentació que permeta l'‘Estudi de tractaments silvícoles en parcel·les forestals’, així com la seua transferència i difusió.

Este pla d'actuació se centra a finalitzar l'establiment d'un nou conjunt de parcel·les de clarianes i transformació a muntanya irregular en una muntanya coetània de Pinus haepensis Mill, gestionat per la Generalitat per a poder comprovar la reacció a diferents intensitats de clarianes.

El projecte consta de tres conjunts de parcel·les d'experimentació, dos situades a la finca Mas de l’Ascle a Alcalà de Xivert i una altra a la finca La Hunde a Ayora.