Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport

El Consell autoritza la renovació del conveni amb la UPV per a col·laborar en el funcionament de la Càtedra d’Estudis Esportius

19/09/2023
  • La Generalitat hi destina 50.000 euros

El Ple del Consell ha autoritzat el conveni entre la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport i la Universitat Politècnica de València (UPV) per a continuar col·laborant en el manteniment de l’activitat de la Càtedra d’Estudis Esportius de la UPV.

Esta càtedra, creada en 2021, té com a objectiu el desenvolupament del coneixement, la investigació i la innovació en temes esportius a través de continguts i objectius acadèmics.

La Vicepresidència i Conselleria de Cultura i Esport col·laborarà en 2023 amb 50.000 euros per a assegurar el funcionament de la Càtedra en el desenvolupament de les activitats que s’hi duguen a terme.

A través d’este conveni, la Universitat Politècnica de València es compromet a establir un sistema de recollida de dades i anàlisis, així com elaborar estudis i informes sobre la situació de l’esport valencià de la Comunitat Valenciana mitjançant el desenvolupament d’un observatori d’esport, universitat i societat.

A més, realitzarà una convocatòria d’ajudes a projectes d’investigació relacionats amb l’objecte del conveni.

Així mateix, la Càtedra promou la convocatòria d’ajudes a projectes d’investigació; premis per a iniciatives, programes i treballs de fi de màster (TFM), i dotació de beques per a tesis doctorals relacionades amb els estudis esportius i finançament de publicacions d’àmbit esportiu, disseny i elaboració de materials divulgatius.

El conveni també preveu altres activitats, com ara l’organització de seminaris, congressos i cursos sobre esport, amb una finalitat divulgativa i formativa, o la realització d’activitats promocionals, formatives i esportives en les instal·lacions i els mitjans disponibles de la UPV i de la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, amb especial atenció en aquelles activitats catalogades com a béns d’interés cultural.