Sanitat

El Consell establix un sistema dinàmic d'adquisició de guants, material de desinfecció, neteja i cura de pacients per als centres sanitaris

19/09/2023
  • Este sistema té per objecte la selecció d'empreses que participaran en les licitacions dels contractes específics que se subscriguen durant la seua vigència
  • La duració del sistema, el valor estimat del qual és de més 178 milions d'euros és de quatre anys, amb possibilitat de pròrroga per períodes de dos anys

El Ple del Consell ha autoritzat la Conselleria de Sanitat l'establiment d'un sistema dinàmic d'adquisició per al subministrament de guants, material de desinfecció, neteja i cura del pacient per als centres sanitaris públics.

Este sistema té per objecte la selecció d'empreses que participaran en les licitacions dels contractes específics que se subscriguen durant el seu període de vigència per al subministrament de guants, material de desinfecció, neteja i cura de pacients, segons les necessitats que vagen sorgint per al correcte funcionament de la sanitat pública valenciana.

El sistema dinàmic d'adquisició, el valor estimat del qual ascendix a 178,2 milions d'euros, es dividix en 13 categories atés el volum i tipus del producte que s'ha de comprar.

La duració del sistema és de quatre anys, amb possibilitat de pròrroga per períodes de dos anys, fins a un màxim de 10. Els contractes específics requeriran licitació posterior, ja que el sistema solament fixa els criteris de solvència, tant econòmica i financera com a tècnic o professional, necessàries per a participar en les contractacions esmentades.

Amb això es permet una ràpida resposta del sistema sanitari públic, per la qual cosa resulta necessari i inajornable, per evidents raons d'interés públic, cobrir contractualment el subministrament d'estos productes.

A més, el sistema dinàmic d'adquisició té altres avantatges com la simplificació i normalització administrativa, la qual cosa reduïx temps de tramitació i afig seguretat jurídica; i la racionalització de la compra pública, fixant les condicions de compra per a tots els departaments, amb independència de la seua capacitat pressupostària.

Altres avantatges del sistema són que afavorix el teixit empresarial i dona cabuda a operadors econòmics amb diferent capacitat econòmica; facilita i agilitza la compra de productes emergents i innovadors; articula la compra sanitària basada en criteris homogenis implicant tots els òrgans de contractació; i minimitza els terminis administratius per a adquirir productes del mercat davant de qualsevol incidència (pèrdua d'exclusivitat, resolucions contractuals, etc.).