Sanitat
Sanitat

L'Hospital Clínic de València incorpora la cirurgia robòtica amb l'equip Da Vinci

19/09/2023
L'Hospital Clínic de València incorpora la cirurgia robòtica amb l'equip Da Vinci
  • Es tracta del model més avançat, el Da Vinci Xi
  • Permet una cirurgia més segura i menys invasiva amb una recuperació més ràpida per al pacient

L'Hospital Clínic de València ha incorporat a la seua cartera de serveis l'equip de cirurgia robòtica Da Vinci. El robot va arribar al centre l'última setmana d'agost i s'inicia ara un període d'entrenament per als professionals dels serveis de Cirurgia General i Urologia, i es va incorporar posteriorment als serveis de Cirurgia Toràcica i Ginecologia.

El sistema de cirurgia robòtica Da Vinci permet realitzar cirurgies mínimament invasives, la qual cosa contribuïx a una millor i més ràpida recuperació del pacient i alhora proporciona més seguretat. Es tracta d'una mena de cirurgia que s'empra principalment per a intervencions quirúrgiques de les especialitats de Cirurgia General, Urologia, Ginecologia, i Cirurgia Toràcica.

El nou equipament aporta també avantatges al professional sanitari, ja que permet una major precisió i major llibertat dels moviments que en una cirurgia laparoscòpica tradicional.

En permetre una cirurgia mínimament invasiva reduïx el temps de recuperació del pacient, proporciona millors resultats funcionals i menor pèrdua sanguínia, la qual cosa repercutix en menys dies d'ingrés hospitalari i menor temps d'incorporació a les seues activitats diàries.

La cirurgia robòtica consistix a fer un procediment quirúrgic mitjançant braços robotitzats, controlats pels professionals, des d'una consola externa. Gràcies a la visió tridimensional que oferix i a l'ús d'instrumental articulat que incorpora, reduïx les limitacions de la cirurgia laparoscòpica i permet realitzar intervencions quirúrgiques radicals amb menor risc i millor recuperació. A més, en facilitar la realització d'intervencions complexes, facilita que un major nombre de professionals de cirurgia estiguen en disposició d'abordar els casos més difícils.

D'esta manera, l'Hospital Clínic Universitari de València se suma a la innovació tecnològica en les disciplines quirúrgiques que situen la Comunitat Valenciana a l'avantguarda de la cirurgia.

Galeria d'imatges