Hisenda, Economia i Administració Pública

L’oficina europea Interact València celebra el Dia de la Cooperació Europea amb l’espectacle circense ‘EXPRESS’

19/09/2023
L’oficina europea Interact València celebra el Dia de la Cooperació Europea amb l’espectacle circense ‘EXPRESS’
  • Es tracta d’un esdeveniment gratuït dirigit a la ciutadania, que tindrà lloc al Jardí Botànic el pròxim 21 de setembre, a les 20.15 hores
  • També s’hi presentarà l’exhibició ‘Pintem l’Europa que volem’, que consta de 30 dibuixos realitzats per xiquets i xiquetes de la Comunitat, en el marc del Dia d’Europa

Este dijous, 21 de setembre, València se suma a la celebració del Dia de la Cooperació Europea, una data que commemora, en l’àmbit internacional, la cooperació entre regions a la Unió Europea i els seus països veïns.

En este context, el programa europeu Interact València, pertanyent a la Conselleria d’Hisenda, Economia i Administració Pública, presenta l’espectacle ‘EXPRESS’, un xou circense que combina l’humor amb diverses habilitats i tècniques acrobàtiques, que oferix entreteniment per a tots els públics.

L’esdeveniment es durà a terme a l’aire lliure al Jardí Botànic de València, a la plaça Carles Pau, a les 20.15 hores, amb la finalitat de proporcionar un entorn natural únic per a gaudir de l’actuació d’artistes circenses destacats de renom internacional.

Este esdeveniment ha sigut guardonat com al millor espectacle de carrer (Premi FETEN) en 2019 i ha obtingut el Primer Premi Circada Off en 2018. Està dirigit a la ciutadania íntegrament i l’entrada és gratuïta. La inscripció és obligatòria. Les persones interessades es poden registrar directament ací.

Com a complement a l’espectacle, es presentarà l’exhibició ‘Pintem l’Europa que volem’, que consta de 30 dibuixos realitzats per xiquets i xiquetes de la Comunitat Valenciana, en el marc del Dia d’Europa.

Per què se celebra el Dia de la Cooperació Europea?

El Dia de la Cooperació Europea, que es va iniciar en 2012, s’ha consolidat com un símbol de solidaritat i compromís en el vell continent. Des de juliol fins a octubre, multitud de països europeus s’unixen a esta commemoració, organitzant activitats culturals, lúdiques i esportives. La Generalitat, a través de la seua oficina Interact, s’unix una vegada més a esta iniciativa.

Actualment es viu en un món globalitzat en el qual les distàncies perden força per a deixar pas a l’anhel de descobrir i conéixer llocs recòndits de la nostra geografia. Per això, la cooperació entre regions i l’eliminació de les fronteres es convertixen en dos pilars essencials per a consolidar un vertader sentiment de formar part d’un mateix món.

La complexitat dels programes europeus de cooperació, coneguts com a Interreg, fa difícil traslladar a la societat quins són els resultats recollits per les iniciatives que emprenen conjuntament diverses regions. No obstant això, els casos de cooperació es compten per milers a Europa i aconseguir que la societat s’hi familiaritze és l’objectiu d’esta i altres iniciatives llançades per la Conselleria d’Hisenda per a acostar els programes i els fons europeus a entitats i ciutadans.

Què és Interact

L’oficina europea Interact de València està cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i exercix un paper fonamental en la cooperació entre les regions de la Unió Europea i les seues fronteres amb altres estats membres.

Més informació de l’esdeveniment (en anglés i espanyol).

Galeria d'imatges