Sanitat

El Servei de Cirurgia de l’Hospital Doctor Balmis organitza la XXIV Reunió Nacional de Cirurgia de l’Associació Espanyola de Cirurgians

20/09/2023
  • Alacant acull del 24 al 27 d’octubre este conclave que reunix el nombre més gran de cirurgians del territori nacional
  • S’han rebut al voltant de 1.100 comunicacions i vídeos, la qual cosa dona compte de l’interés que suscita esta trobada científica

El Servei de Cirurgia de l’Hospital General Universitari Doctor Balmis integra el Comité Organitzador de la XXIV Reunió Nacional de Cirurgia de l’Associació Espanyola de Cirurgians (AEC), que acollirà la ciutat d’Alacant del 24 al 27 d’octubre. Sota el lema ‘Cirurgia basada en decisions compartides’, comptarà amb una àmplia presència de cirurgians nacionals i internacionals, que es congregaran a l’Auditori de la Diputació d’Alacant (ADDA).

“Volem remarcar que, sense oblidar la innovació, la tecnologia i la formació, el centre d’atenció sempre és el pacient i cal involucrar-lo més activament en la presa de decisions sobre el seu procés quirúrgic”, ha assenyalat el doctor José Manuel Ramia, president de la Reunió Nacional de Cirurgia i cap de servei a l’Hospital Doctor Balmis.

Així mateix, ha indicat que la finalitat d’esta reunió “és oferir una reunió científica del màxim nivell, que permeta conjuminar i augmentar els coneixements en benefici dels pacients, a més de poder estimular les relacions científiques i personals dels participants, compartint extraordinaris moments a la ciutat d’Alacant”.

En esta reunió s’oferirà un programa atractiu i innovador, que inclou simposis, taules redones, trobades face-to-face, conferències, tallers, sessions de comunicació i pòsters, així com lliuraments de beques i premis. A més, comptarà amb una àmplia representació de totes les seccions i els grups de treball de l’AEC, entre les quals es fomentarà la transversalitat.

El president del comité científic de l’associació, el doctor Luis Sabater, ha destacat “l’interés que suscita esta trobada atesa l’elevada participació”. “Enguany hem rebut al voltant de 1.100 comunicacions i vídeos, dels quals hem fet una difícil selecció, que es presentarà en la reunió que celebrarem enguany a Alacant. Això ens permetrà continuar amb un elevat nivell científic, tal com és habitual en estos congressos”, hi ha afegit.

Per la seua banda, la doctora Elena Martín Pérez, presidenta de l’AEC, ha afirmat que “durant la Reunió Nacional de Cirurgia gaudirem d’un magnífic congrés amb una gran participació, en què comptem amb el millor de la cirurgia nacional i internacional, per a intercanviar coneixement, experiències i els últims avanços científics i tecnològics relacionats amb la cirurgia general i digestiva”.

La trobada començarà amb sis cursos monogràfics precongrés de huit hores, en els quals s’intensifica la formació, organitzats en les seccions següents: la secció de Cirurgia de l’Obesitat Mòrbida, la secció de Cirurgia Major Ambulatòria, la secció de Coloproctologia, la secció de Patologia de la Mama, la secció de Trasplantaments i la secció d’Oncologia Peritoneal.

Altres temes a tractar són els proposats per les seccions, com ara la mentoria d’estudiants com a futurs residents, la formació de formadors, la bretxa de gènere i les noves formes de gestió. Dins de les activitats programades destaquen dos tallers dedicats a la rehabilitació del pacient, un dels quals dedicat als estudiants, per a animar-los a conéixer els avantatges que té l’especialitat de cirurgià amb tasques similars a un R1.

Per a dur-ho a terme, es comptarà amb la presència de cirurgians estrangers de prestigi reconegut i ponents nacionals, líders d’opinió en els diversos temes a tractar. Al llarg d’estos dies es desenvoluparan taules, conferències i simposis en els quals participaran 225 ponents, 20 dels quals internacionals. A més, s’atorgaran tres filiacions d’honor al danés Hans Kehlet, la mexicana Lilia Cote i l’italià Francesco Corcione.