Justícia i Interior

La Conselleria de Justícia participa en la missió d'assistència internacional a Grècia després dels incendis forestals d'este estiu

23/09/2023
La Conselleria de Justícia participa en la missió d'assistència internacional a Grècia després dels incendis forestals d'este estiu
  • Esta missió forma part de l'equip d'avaluació i assessorament FAST del Mecanisme de Protecció Civil de la Unió Europea

La Conselleria de Justícia i Interior participa en l'avaluació i assessorament a Grècia per a la reconstrucció de l'evolució dels incendis forestals d'este estiu i entendre el que ha passat.

Dos professionals de la Comunitat Valenciana, especialistes en anàlisi, prevenció i gestió d'incendis forestals de la Conselleria de Justícia i Interior, han viatjat a Grècia per a sumar-se, juntament amb altres autonomies, en l'avaluació d'esta catàstrofe i assessorar este país en la reconstrucció de l'ocorregut.

El tècnic de la Unitat d'Anàlisi i Prevenció d'Incendis Forestals UT902, Miguel Ángel Botella, i un tècnic d'operacions del Consorci de Bombers de València, Daniel Samper, formen part del grup d'experts de l'equip d'avaluació i assessorament FAST coordinat des del Ministeri de Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, i sota el paraigua del Mecanisme de Protecció Civil de la Unió Europea.

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, Javier Montero, ha explicat que els dos especialistes participen "en missió d'assessorament durant set dies, del 17 al 24 de setembre, per a analitzar els incendis que s'han produït i redactar informes en els quals s'intentarà explicar l'ocorregut i traure unes conclusions que puguen ajudar tant Grècia com la resta de països que puguen patir situacions similars". Este grup d'experts analitza, en concret, la zona afectada pels incendis d'Alexandroupolis.

Grècia, en situació d'emergència, va activar el Mecanisme de Protecció Civil de la Unió Europea després de l'onada de calor més prolongada que ha patit i que va ocasionar grans incendis forestals en este país. Així, durant els incendis, es van mobilitzar, mitjans i recursos de la Unió Europea i els seus estats membres. Equips d'extinció formats per bombers, avions, helicòpters o vehicles d'emergències, a més de posar a la seua disposició el sistema de satèl·lits Copernicus per a facilitar mapes d'avaluació de les zones afectades. 

Galeria d'imatges