Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Transport públic

Pradas: “Sánchez regala amnisties i inversions a Catalunya mentre incomplix els seus compromisos amb la Rodalia de la Comunitat”

22/09/2023
  • La consellera critica que només ha executat un “pírric” 20 % del pla en la Rodalia valenciana, mentre executa obres per 2.781 milions per a millorar el servei a Catalunya

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha denunciat que el Govern de Sánchez “preferix regalar amnisties i grans inversions a Catalunya, mentre continua maltractant tots els valencians amb els seus flagrants incompliments amb la nostra xarxa de Rodalia”.

Pradas ha assenyalat que “hui es tanca la Setmana de la Mobilitat, uns dies en què hem volgut conscienciar la població sobre la importància de combinar maneres diferents de desplaçament sostenible en el seu dia a dia. No obstant això, la voluntat política del Govern està molt lluny d’afavorir un servei públic de qualitat per als usuaris de la nostra xarxa de Rodalia”.

La consellera s’ha referit així a les inversions de l’Estat a Catalunya, que ascendixen a quasi 2.800 milions d’euros, “quan les infraestructures de rodalia valencianes a penes han comptat amb 245 milions en este mateix període”.

La responsable d’Infraestructures ha lamentat que el Govern “haja executat un pírric 20 % del pla de rodalia, aprovat en 2017 amb una inversió de 1.400 milions d’euros”. Esta falta d’inversió —ha continuat— “la patixen diàriament milers d’usuaris amb nombroses cancel·lacions, massificació i constants retards”.

Salomé Pradas ha recordat que des de la Generalitat “reclamarem al Govern el servei de transport públic que també mereixen els ciutadans de la Comunitat Valenciana”.