Hisenda, Economia i Administració Pública
Formació i ocupació

Ruth Merino: “La Generalitat vol orientar la joventut sobre programes d’ocupació, voluntariat i beques formatives finançades amb fons europeus”

22/09/2023
Ruth Merino: “La Generalitat vol orientar la joventut sobre programes d’ocupació, voluntariat i beques formatives finançades amb fons europeus”
  • La consellera d’Hisenda i la vicepresidenta segona, Susana Camarero, participen en l’esdeveniment Plaza Europa, organitzat per la Direcció General de Fons Europeus
  • Més de 3.000 jóvens assistixen a les diverses activitats celebrades durant la jornada ludicoformativa

La consellera d’Hisenda, Economia i Administració Pública, Ruth Merino, ha subratllat que la Generalitat “pretén traslladar a la joventut informació sobre els programes que gestiona la Generalitat finançats amb fons europeus, especialment a través del Fons Social Europeu”.

Ruth Merino ha fet estes declaracions durant l’esdeveniment Plaza Europa, celebrat a la plaça de l’Ajuntament de València, en el qual també ha participat la vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero.

Plaza Europa és un espai de trobada al qual, amb motiu de l’Any Europeu de les Competències, han assistit més de 3.000 jóvens que han pogut conéixer les oportunitats que la Unió Europea posa a l’abast de la joventut en matèria de formació i ocupació.

A l’esdeveniment també han assistit la secretària autonòmica d’Economia, Mako Mira; el secretari autonòmic d’Ocupació, Antonio Galvañ; la directora general de Formació Professional, Marta Armendia; la directora general de Planificació i Serveis de Labora, M. Luisa Mezquita, i el director general d’Ocupació i Formació de Labora, Elías Amor.

La titular d’Hisenda ha indicat que entre els objectius que s’ha marcat la Generalitat amb l’esdeveniment Plaza Europa es troba “ajudar i guiar la joventut a través dels diversos estands, proporcionant-los informació bàsica sobre estudis i treball, que adquirisquen coneixements i capacitats per al seu desenvolupament professional, al mateix temps que enfortixen el seu compromís cívic i donen forma al futur d’Europa”.

“Es tracta d’una experiència única en la qual els jóvens poden compartir les seues idees i conéixer les entitats participatives perquè els puguen orientar sobre programes d’ocupació, possibles eixides laborals, beques formatives, programes de voluntariat i solidaritat”, ha explicat Ruth Merino.

Així mateix, la responsable d’Hisenda ha valorat el treball que du a terme la Direcció General de Fons Europeus “per a aconseguir que la veu de la joventut se senta i tinga més oportunitats d’aprendre, compartir visions, conéixer persones i participar en activitats per tot Europa, perquè és el moment ideal per a avançar amb confiança i esperança”.

Per la seua banda, la vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, ha destacat “l’oportunitat que suposen per a les persones jóvens de la Comunitat Valenciana” els programes europeus Erasmus+ Joventut i el Cos Europeu de Solidaritat, sobre intercanvi i voluntariat, gestionats per l’IVAJ.

La vicepresidenta segona del Consell ha explicat que Erasmus+ Joventut és un programa que treballa el desenvolupament “educatiu, professional i personal” de la gent jove i que, principalment, es destina a intercanvis juvenils i intercanvis d’experiències i bones pràctiques entre professionals de l’àmbit de la joventut.

Esta iniciativa, ha assenyalat, els oferix la possibilitat de “viatjar, descobrir la riquesa cultural europea i viure experiències inoblidables”, i ha assegurat que des del Consell “continuarem brindant a la joventut valenciana les oportunitats necessàries per al seu desenvolupament ple”.

Igualment, Susana Camarero ha volgut destacar “les diverses oportunitats de voluntariat que s’oferixen amb el Cos Europeu de Solidaritat” i, en este sentit, ha assenyalat l’oportunitat que oferix Plaza Europa perquè els jóvens coneguen les vivències dels voluntaris en estos projectes, a través de la taula redona d’experiències en la qual ha participat l’IVAJ amb la presentació de tres projectes del Cos Europeu de Solidaritat.

Estands informatius

Durant la celebració d’esta jornada ludicoformativa, organitzada per la Direcció General de Fons Europeus i cofinançada per la Unió Europea a través del Programa operatiu del Fons Social Europeu Comunitat Valenciana 2014-2020, també han participat diversos organismes públics, com ara la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació; Labora; Ivace; IVAJ; Europe Direct Comunitat Valenciana; Interact, o València Activa, que han acostat a les persones jóvens de 18 a 30 anys, a través d’estands informatius, informació d’interés especial, com ara oportunitats de treball i orientació laboral, beques formatives i programes com Eurodisea, Erasmus+, Avalem Joves Plus, la xarxa EURES, Jove Oportunitat (JOOP), Cos Europeu de Solidaritat o els camps de voluntariat.

Conferències i actuacions musicals

Durant la realització d’este espai han tingut lloc diverses taules redones dinàmiques, conferències, xarrades i tallers on persones expertes i jóvens han debatut sobre diverses experiències d’estudis i ocupació, alhora que s’ha abordat la situació actual i futura per a la joventut valenciana i europea en esta matèria d’especial rellevància actualment.

De la mateixa manera, els jóvens han pogut gaudir durant tota la jornada de diverses actuacions musicals en directe de Let’s Grow (breakdance, rap i DJ); el grup Fantuka; el col·lectiu Panarema; Lespurna, i Julia Forner, Juls, que ha oferit una interpretació de beatboxing.

Per a finalitzar la jornada, els i les jóvens participants en l’esdeveniment, han pogut intervindre en la confecció d’un mural artístic col·laboratiu.

 

Galeria d'imatges