Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Transport públic

Més de 440.000 persones viatgen gratis en els serveis de Metrovalencia, TRAM d’Alacant, MetroBus i TRAM de Castelló durant el Dia sense Cotxe

23/09/2023
Més de 440.000 persones viatgen gratis en els serveis de Metrovalencia, TRAM d’Alacant, MetroBus i TRAM de Castelló durant el Dia sense Cotxe
  • Salomé Pradas destaca que esta jornada “és una gran oportunitat per a visibilitzar la importància de disposar d'una xarxa de transport públic de qualitat”
  • Els transports autonòmics van obrir les portes amb motiu d'esta celebració que forma part de la Setmana Europea de la Mobilitat

Més de 440.000 persones van viatjar gratis este divendres en els serveis públics de transport de la Comunitat Valenciana, amb motiu del Dia Europeu sense Cotxe. Esta jornada, promoguda per la Generalitat, ha sigut el tancament a les diferents activitats de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible, promogudes des de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori.

Durant esta jornada els serveis de Metrovalencia, TRAM d’Alacant, MetroBus i TRAM de Castelló van funcionar de manera gratuïta. Segons les dades acumulades, la xarxa de metro i tramvia de València va registrar un total de 327.000 desplaçaments. En l'àrea metropolitana de València de MetroBus el nombre de moviments es va situar en vora els 50.000. A Alacant, els serveis del TRAM van superar les 61.000 persones usuàries i a Castelló se'n van comptabilitzar prop de 6.000. 

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha valorat els “excel·lents resultats” d'esta jornada de portes obertes que “ha permés que milers de persones de tota la Comunitat Valenciana puguen conéixer de primera mà, i sense cap cost, els avantatges que té utilitzar el transport públic”.

Salomé Pradas ha assenyalat que “ha sigut una gran oportunitat per a visibilitzar la importància que té disposar d'una xarxa de transport públic de qualitat per a afavorir una mobilitat equilibrada, funcional, segura, universal i saludable”.

En esta línia, ha mostrat el compromís de la Generalitat “per a continuar treballant en la implantació d'un bon sistema de transport públic que aporte les majors opcions de mobilitat a la nostra ciutadania”.

Galeria d'imatges