Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport

El Consell aprova un conveni amb la Universitat de València per a desenvolupar els continguts i els objectius acadèmics de la Càtedra de Pilota Valenciana

29/09/2023
  • La Generalitat aportarà 75.000 euros per a contribuir al funcionament de la Càtedra 
  • Es crearan uns premis per a treballs de fi de grau i màster i es col·laborarà en la III Trobada de Pilota del Mediterrani, entre altres actuacions

El Ple del Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport i la Universitat de València-Estudi General per a desenvolupar els continguts i els objectius de la Càtedra de Pilota Valenciana enguany.

La Generalitat hi aportarà 75.000 euros mitjançant este conveni, que dona continuïtat a la col·laboració iniciada en 2016 entre les dos institucions per a desenvolupar actuacions rellevants entorn de la pilota com a esport propi de la Comunitat Valenciana.

En este sentit, es posaran en marxa uns premis per a treballs universitaris de fi de màster sobre investigacions o projectes professionals relacionats amb la pilota, dotats amb un primer premi de 1.250 euros, un segon premi de 800 euros i un accèssit de 500 euros.

En el mateix sentit, es premiaran els treballs universitaris de fi de grau amb un primer guardó de 1.000 euros, un segon premi de 800 euros i un tercer de 500 euros.

Així mateix, enguany s’organitzaran unes jornades sobre la pilota i la dona; es realitzarà un estudi sobre les lesions de mans, presumptament vinculades a este esport, i la Generalitat i la Universitat de València col·laboraran en la III Trobada de Pilota del Mediterrani, entre altres activitats.