Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Diversificació

L’aeroport de Castelló reforça l’activitat industrial amb el suport de la iniciativa privada

25/09/2023
L’aeroport de Castelló reforça l’activitat industrial amb el suport de la iniciativa privada
  • La companyia Ecube ha desmantellat a l’aeroport 12 avions en el primer semestre de l’any, cosa que ha possibilitat la recuperació de més de 8.300 components
  • Les empreses aeronàutiques induïxen activitat en sectors com el de la maquinària i la logística, a més de generar estades hoteleres

L’aeroport de Castelló ha vist reforçada l’activitat industrial amb el suport de la iniciativa privada, gràcies a la posada en marxa de les noves zones d’expansió.

Així ho ha exposat el director general de Costes, Ports i Aeroports de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Vicente Martínez Mus, que ha visitat les instal·lacions de l’empresa Ecube a l’aeroport de Castelló, acompanyat pel gerent de la companyia, Raúl Pérez.

Martínez Mus ha destacat que l’activitat de desmantellament “constituïx un clar exponent d’economia circular, en la mesura que possibilita la reutilització de materials clau de l’aeronau després que es retire de la circulació”.

En este sentit, l’empresa Ecube ha desmuntat, de gener a juny, un total de 12 avions, la xifra més alta en un semestre des que es va implantar a Castelló en 2019, cosa que ha afavorit la recuperació de més de 8.300 components per a retornar-los a la cadena de subministrament del sector de l’aviació.

D’altra banda, la companyia ha continuat prestant el servei d’estacionament de llarga duració i reactivació d’aeronaus.

El desenvolupament d’esta via de negoci s’ha vist afavorit per la posada en marxa per part d’Aerocas de la nova plataforma industrial, que comprén una superfície de més de 30.000 metres quadrats i està destinada a activitats aeronàutiques d’índole industrial, com ho són l’MRO (manteniment, reparació i revisió d’aeronaus) i el desmantellament d’avions.

La branca industrial genera llocs de treball directes a l’aeroport (en el cas d’Ecube, disposa d’una plantilla de 25 empleats), a més de propiciar activitat induïda en sectors com el del lloguer de maquinària i la logística. També genera beneficis per al sector turístic en l’àrea d’influència de l’aeroport, en la mesura que genera estades hoteleres per a clients, pilots i empleats de la mateixa empresa.

L’activitat industrial aeronàutica és un dels eixos sobre els quals pivota l’estratègia de diversificació de l’aeroport de Castelló. Es tracta d’un sector caracteritzat per l’especialització i l’alt valor afegit, per la qual cosa l’arribada empreses d’este àmbit implica una oportunitat per al territori.

Formació Professional

L’aeroport de Castelló acull diversos cicles de Formació Professional vinculats a l’aeronàutica, que afavorixen l’ocupabilitat dels jóvens i constituïxen un factor de competitivitat per al mateix aeroport. En este sentit, alumnes d’estos cicles realitzen pràctiques en les empreses que operen en la base castellonenca, com és el cas d’Ecube.

Galeria d'imatges