Justícia i Interior

Elisa Núñez proposa Mamás en Acción i el centre Casa Cuna Santa Isabel com a candidates als Premis Meninas 2023

25/09/2023
  • La proposta obeïx a la necessitat d’acabar amb tota classe de violència en l’àmbit domèstic

La Conselleria de Justícia i Interior proposa l’associació Mamás en Acción i el centre Casa Cuna Santa Isabel com a mereixedors del reconeixement Meninas 2023, fent ús de la invitació realitzada per la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana per a proposar candidatures a estos premis destinats a la prevenció i l’erradicació de les diverses classes de violència sobre la dona i les seues filles i fills, i/o en atenció, assistència, protecció i recuperació de les víctimes.

La titular de Justícia i Interior, Elisa Núñez, ha destacat que estes propostes són “una oportunitat per a mostrar el convenciment d’esta Conselleria per a acabar amb la violència domèstica i en particular la que afecta les persones més vulnerables”.

En la carta remesa per la Conselleria de Justícia i Interior, Elisa Núñez ha destacat que Mamás en Acción “és una de les associacions més importants dedicades a la cura d’un dels grups més vulnerables quan hi ha violència en l’àmbit domèstic: els xiquets. Esta entitat protegix, durant la seua hospitalització, xiquets que, per no tindre pares o no poder viure amb ells, es troben a soles”.

En relació amb l’altra proposta, Casa Cuna Santa Isabel, la consellera ha recalcat com és d’important la labor i l’ajuda d’este grup de religioses a les famílies monoparentals amb necessitats prioritàries d’intervenció, que en l’actualitat presten acolliment a un total de 22 dones i 22 xiquets a València.

Mamás en Acción

​​​​​​​Es tracta d’una de les associacions més importants dedicades a cura de xiquets. Esta associació va nàixer a València en 2013 i oferix acompanyament a xiquets en 5 hospitals valencians (La Fe, el Clínic, l’Hospital Peset, l’Hospital General, l’Hospital de Manises, l’Hospital de la Ribera i l’Hospital de Sagunt).

En 2019 va arribar a Madrid, la segona “ciutat en acció”, on actualment realitza acompanyaments hospitalaris en 5 hospitals de la comunitat (Hospital del Niño Jesús, La Paz, Gregorio Marañón, 12 de Octubre, Gómez Ulla i Infanta Leonor). En 2021 va arribar a Múrcia, on va iniciar la tasca que desenvolupa a l’Hospital Virgen de la Arrixaca.

Esta entitat actua d’acord amb els principis de benestar del xiquet, respecte al marc legal, autoestima i autonomia, generositat i responsabilitat, iniciativa pròpia, compromís, consciència social, diversitat, propòsit, voluntat de progrés i transparència.

Casa Cuna Santa Isabel

La Casa Cuna Santa Isabel la conforma un grup de religioses Serves de la Passió que tenen per objectiu dur a terme, sense ànim de lucre, un centre benèfic i social que tracta de prestar ajuda a les famílies monoparentals. Des de 1935 oferix ajuda en la ciutat de València.

En este centre s’ajuda les mares a detindre els processos d’exclusió social i a emprendre un camí de promoció i inserció social i familiar.

En este sentit, acullen dones de qualsevol raça, religió i condició social, que estiguen en estat de gestació i/o amb fills o filles menors a càrrec seu. L’objectiu és afavorir així la presa de consciència, l’apoderament i l’obtenció dels recursos i les habilitats necessaris per a aconseguir la seua estabilitat emocional i l’autonomia personal.

La proposta de les dos candidatures garantix la plena igualtat de “tots”, com ho ordena l’article 14 de la Constitució Espanyola, i pretén tota la protecció possible de les dones, els homes i, sobretot, d’aquells que més ho necessiten, com ho són els xiquets.

En este sentit, la consellera Elisa Núñez, en la seua carta de proposta de les candidatures a la delegada del Govern, afirma que “és necessari despullar el sistema de criminalitzacions apriorístiques i aprofundir en la plena igualtat de totes les víctimes, així com en la persecució més tenaç de tots els criminals”.