Justícia i Interior
Ple del Consell

El Consell acorda la col·laboració entre l'Agència Valenciana de Seguretat i la Federació Valenciana de Municipis per a la formació de la Policia Local

29/09/2023
  • El conveni marc no comporta despesa
  • Per als futurs convenis singulars amb els ajuntaments es destinaran 2,05 milions d'euros

El Consell ha autoritzat la subscripció d'un conveni marc de col·laboració entre l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) per a l'encàrrec de gestió de la instrucció policial amb els ajuntaments interessats. 

L'objectiu és la millora del servei de Policia Local als municipis de la Comunitat Valenciana i beneficiar sobretot aquells amb menys habitants i recursos.
Este conveni marc inicial no comporta despesa. Per als futurs convenis singulars s'ha previst un total de 2,05 milions d'euros. Concretament, 250.000 euros per a l'anualitat 2023 i 450.000 euros per anualitat entre els anys 2024 a 2027.

Este conveni marc servirà perquè els ajuntaments que disposen de Cos de Policia Local puguen firmar posteriorment un conveni singular que permeta que els efectius que es determinen impartisquen l'especialitat d'instrucció policial en els cursos selectius d'accés a les diferents escales i categories de Policia Local organitzats per l'Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (Ivaspe).

D'esta manera, el funcionariat de carrera dels cossos de Policia Local podrà transferir a l'alumnat, en condició de personal docent col·laborador, les experiències, destreses i habilitats que han anat adquirint al llarg de la seua trajectòria, i serviran com a referents per al futur acompliment de les funcions atribuïdes al personal funcionari de Policia Local. 

Les activitats de formació tindran un caràcter material i tècnic i la seua realització no suposarà en cap cas la cessió de la titularitat per part de l'AVSRE.