Sanitat
Departament Salut València-Clínic-Malva-rosa

Marciano Gómez: “El nou equip desenvoluparà una labor orientada a millorar l'atenció sanitària de la població adscrita a este departament”

26/09/2023
  • El conseller de Sanitat ha presentat els membres del nou equip directiu del Departament de Salut València-Clínic-Malva-rosa
  • Gómez destaca de la nova directiva “l'àmplia trajectòria que els avala com a professionals de gran prestigi”

El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha presentat el nou equip directiu del Departament de Salut València-Clínic-Malva-rosa, “un equip format per professionals amb àmplia experiència, que coneixen bé este hospital i les necessitats assistencials del departament de salut”, ha afirmat. “Desenvoluparan una labor molt important orientada a millorar l'atenció sanitària de la població adscrita a este departament”, ha ressaltat.

A més, Marciano Gómez ha recordat la importància de “posar al capdavant dels departaments de salut persones que coneixen bé el funcionament de cada àrea i que tenen una visió global del departament”. En este sentit ha destacat que “totes les persones que engloben este equip han demostrat una àmplia trajectòria que els avala com a professionals de gran prestigi en l'àmbit sanitari”.

El nou equip directiu està format per Álvaro Bonet Pla, que continua al capdavant de la gerència. A més, Ana Isabel Arizón Benito, qui fins ara ocupava una subdirecció mèdica, es farà càrrec de la direcció mèdica; Ana Sanmartín Almenar continuarà ocupant la direcció mèdica d'Atenció Primària; José Luis Domingo Jiménez, la direcció d'infermeria del departament; Cintia Borja Herrero, la direcció d'infermeria d'Atenció Primària.

Obres d'ampliació de l'Hospital Clínic

Durant l'acte, el conseller ha visitat les obres d'ampliació de l'Hospital Clínic per a conéixer de primera mà el desenvolupament de les fases 1 i 2, que s'estan duent a terme de manera paral·lela.

La fase 2 comporta les obres que conformen el conjunt d'edificis de les noves consultes externes, i que seran les primeres a finalitzar i començar a funcionar. Estes instal·lacions s'han construït sobre l'antiga Escola d'Enginyeria Tècnica Agrícola, de la qual s'ha conservat l'estructura de l'edifici central, protegit pel seu interés patrimonial, el qual té una altura de 4 plantes. A més, envoltant este edifici central, s'han projectat dos edificis de menor altura, amb soterrani, semisoterrani i planta baixa, i patis d'estil anglés que proporcionaran llum natural a les instal·lacions.

L'edifici albergarà 109 consultes externes, 82 llocs de l'hospital de dia, 65 espais per a tècniques, inclourà a més una cafeteria, amb una sala d'actes, aules de formació i docència, un nou SAIP, una nova unitat de treball social i la unitat de documentació clínica i admissió.

D'altra banda, la fase I, que actualment també està en obres, consistix en la construcció d'un nou edifici d'hospitalització de huit altures. Este nou edifici consta de dos soterranis, planta baixa i huit altures, amb un total de 23.424 metres quadrats. Este edifici connectarà amb tots els nivells de l'edifici de consultes externes de la fase 2. Eixes connexions permetran la relació amb els edificis existents de la resta de l'hospital que es mantenen.

Este edifici de 8 plantes allotjarà principalment sales d'hospitalització amb 181 habitacions i 28 llits de vigilància intensiva. Se situaran els serveis de farmàcia, rehabilitació, radiodiagnòstic, vigilància intensiva, hematologia, nefrologia, medicina interna-infeccioses, oncologia i pneumologia. 

Galeria d'imatges