Sanitat

El Consell col·labora amb 850.000 euros en l'atenció sociosanitària que la Fundació Fontilles Comunitat Valenciana presta a les persones afectades per lepra

29/09/2023
  • A través d'este conveni es finançaran amb càrrec als Pressupostos de la Generalitat les despeses corrents que esta entitat efectue en 2023
  • En el centre s'atenen tant pacients residencials com pacients de caràcter ambulatori

El Ple del Consell ha autoritzat la subscripció d'un conveni entre la Conselleria de Sanitat i la Fundació Fontilles Comunitat Valenciana per a col·laborar en l'atenció sociosanitària de les persones afectades per la lepra durant l'exercici 2023.

A través d'este conveni, dotat amb 850.000 euros, es finançaran amb càrrec als Pressupostos de la Generalitat les despeses corrents que esta entitat efectue durant 2023 en el desenvolupament del programa d'atenció sociosanitària de les persones afectades per lepra, que la fundació presta en el seu centre de la Marina Alta.

L'activitat d'esta fundació consistix, primordialment, en l'atenció integral dels malalts de lepra, procurant la curació, recuperació i reinserció en la societat, i l'atenció integral a les persones que, per raó de la malaltia, patixen marginació social. A més, intervé en projectes de cooperació internacional en països subdesenvolupats que patixen les mateixes situacions derivades de la malaltia.

En la fundació s'atenen tant pacients residencials com pacients de caràcter ambulatori. Per raons d'edat, per la dependència creada cap al centre i, especialment, perquè es tracta de pacients amb seqüeles greus de la malaltia, no és possible reubicar-los en condicions adequades en altres centres sanitaris.

El Consell col·labora a través d'este conveni amb esta entitat per a assegurar el manteniment del centre i dels serveis que realitza amb un col·lectiu tan sensible i vulnerable com són les persones afectades per la lepra.