Justícia i Interior

La Conselleria de Justícia i Interior gestiona la retirada de residus perillosos de l’habitatge d’Alacant on es va produir una explosió diumenge

26/09/2023
  • L'Agència de Seguretat i Emergències ha contactat amb una empresa de residus perillosos per a fer-se càrrec d'un bidó de pentà de 200 litres

La Conselleria de Justícia i Interior, a petició del Consorci de Bombers d’Alacant, i a través de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (Avsre), es farà càrrec de la retirada d’hidrocarburs a l’habitatge d’Alacant on es va produir una explosió mortal diumenge passat.

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, Javier Montero, explica que l’Avsre ha gestionat la contractació d’una empresa acreditada en la recollida de residus perillosos, “per a iniciar-ne com més prompte millor la retirada i evitar que es puga produir cap incident amb este material altament inflamable”.

La Policia Nacional d’Alacant ha trobat en este habitatge substàncies precursores, presumiblement, per a l’elaboració de drogues. En el seu interior, que va quedar al descobert després de l’explosió, s’ha trobat un bidó de pentà de 200 litres, un hidrocarbur saturat o alcà amb fórmula química C5H12. El pentà es troba en forma líquida a temperatura ambient i ha de ser una empresa especialitzada en residus perillosos la que en faça la recollida segons establix la Llei de residus de la Comunitat Valenciana.

La Brigada Provincial de Policia Judicial de la Comissaria d’Alacant es fa càrrec de la investigació d’este succés.