Justícia i Interior
Voluntariat

Elisa Núñez es reunix amb els bombers forestals voluntaris al Marroc i Líbia per a felicitar-los per la seua missió humanitària

26/09/2023
Elisa Núñez es reunix amb els bombers forestals voluntaris al Marroc i Líbia per a felicitar-los per la seua missió humanitària
  • La consellera de Justícia i Interior ha valorat “les tasques de voluntariat que han estat desenvolupant en un escenari tan summament difícil i amb tantes penúries”
València.

La consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, ha visitat esta vesprada la seu del Servei de Bombers i Bomberes Forestals de la Generalitat, per a felicitar personalment els cinc professionals que van posar el rumb recentment cap al Marroc i Líbia per a desenvolupar-hi missions humanitàries.

En paraules de la titular d’Interior, “els bombers que han estat desenvolupant tasques de voluntariat en un escenari tan summament difícil i amb tantes penúries són autèntics herois. Tot un orgull per al poble valencià, que volem reconéixer hui públicament des del Consell”.

Durant les setmanes passades, han sigut cinc els bombers forestals que s’han enrolat en diverses missions humanitàries al Marroc, amb motiu de la catàstrofe pel terratrémol que va tindre lloc a Marràqueix, i a Líbia després de les devastadores inundacions provocades pel temporal Daniel.

D’una banda, Rafael Lisa (unitat helitransportada de Mutxamel) es va sumar a l’equip de rescat de l’associació GEA Espanya; d’altra banda, els voluntaris de la Unitat de Resposta a Incendis Forestals (URIF) Internacional, Edgar Xavier Juan (Castelló de Rugat) i Iván Jordá (unitat helitransportada de Cocoll), van participar junt amb Manuel Ruiz (unitat de Castelló), de Bombers pel Món, en un dispositiu d’ajuda.

Paral·lelament, Xevi Bolumar (unitat de Jérica) es va desplaçar a Líbia amb Bombers pel Món, amb la finalitat de fer tasques de rescat i salvament després de les devastadores inundacions que han deixat més de 5.000 persones desaparegudes.

Per a facilitar que pogueren dur a terme estes missions, des del Servei se’ls van concedir permisos retribuïts i se’ls va autoritzar el trasllat i l’ús dels EPI.

Núñez ha fet extensiva la felicitació a tots els professionals valencians que han participat en els contingents, procedents del Consorci de Bombers de València, el Consorci de Bombers d’Alacant, els Bombers de l’Ajuntament de València i l’Hospital Francesc de Borja de Gandia.

Galeria d'imatges