Justícia i Interior
Inversió

Elisa Núñez es compromet a augmentar els mitjans per a lluitar contra tots els delictes

27/09/2023
Elisa Núñez es compromet a augmentar els mitjans per a lluitar contra tots els delictes
  • Les oficines d'assistència a totes les víctimes del delicte oferiran una assistència multidisciplinària en funció de les necessitats de les víctimes
  • La consellera exigirà al Ministeri que proporcione a la Comunitat Valenciana els òrgans judicials necessaris, perquè els jutjats "estan treballant per damunt del doble de la seua capacitat”
  • Ha mantingut sengles reunions de treball amb la fiscal superior de la Fiscalia de la Comunitat Valenciana i la secretària de govern del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

La consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, s'ha compromés a “augmentar els mitjans per a lluitar contra tots els delictes, especialment els que afecten les persones més vulnerables”.

Elisa Núñez ha mantingut reunions de treball amb la fiscal superior de la Fiscalia de la Comunitat Valenciana, Teresa Gisbert, i amb la secretària de govern del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, Gloria Herráez.

La consellera ha traslladat a Teresa Gisbert la voluntat del nou equip de govern de reforçar la lluita contra tots els delictes, especialment els que afecten les persones més vulnerables, com els menors, dones, persones amb discapacitat o majors.

Per això, “es potenciarà la xarxa d'Oficines d'Assistència a totes les Víctimes del Delicte perquè puguen rebre una assistència multidisciplinària en funció de les seues necessitats, segons siga violència contra dones, assetjament escolar, assetjament laboral, violència de fills a pares o  delictes de tràfic".

I també s'augmentarà la inversió en la dotació de cambres Gesell “per a ampliar així la protecció dels menors que se sotmeten a procediments judicials”.

Sol·licitud de més òrgans judicials

La consellera ha traslladat a la secretària de govern del TSJ que “des del Consell som conscients que els nostres jutjats estan treballant per damunt del doble de la seua capacitat”, i per això, “exigirem al Ministeri de Justícia que proporcione a la Comunitat Valenciana tots els òrgans judicials que necessitem”. “També sol·licitarem al Govern que desenvolupe l'article 519 de la Llei orgànica del poder judicial i done per fi cabuda a la carrera professional dels funcionaris de justícia perquè reben una retribució justa i homogènia en tot Espanya”.

La titular de Justícia també ha detallat a Gloria Herráez els plans de la Conselleria per a millorar les infraestructures judicials, que se centren en la finalització dels projectes del TSJ, Alacant, Llíria, Torrent, Sagunt o Xàtiva, o les reformes d'Orihuela, Villena, Ontinyent i Dénia, així com l'edifici satèl·lit de la Ciutat de la Justícia de València, “per a posar al dia una instal·lació que s'ha quedat obsoleta”.

Segons Elisa Núñez, “ens hem trobat amb unes seus judicials molt deteriorades. Com la d'Orihuela, on va caure el sostre fa un parell de setmanes, i altres que s'han quedat obsoletes", com les ciutats de la justícia de Castelló de la Plana, València, Alacant, Torrent o Sagunt. "I, mentrestant, els funcionaris en barracons, com a Nules, o en locals llogats, com a Alacant, Alzira o Sagunt”, ha dit.

Galeria d'imatges