Hisenda, Economia i Administració Pública

El Consell General de l’IVF aprova la modificació dels seus productes financers per a millorar les condicions de finançament a les empreses ceràmiques

27/09/2023
El Consell General de l’IVF aprova la modificació dels seus productes financers per a millorar les condicions de finançament a les empreses ceràmiques
  • La consellera d’Hisenda i presidenta de l’IVF, Ruth Merino, ha presidit la reunió del Consell General d’este organisme, la primera celebrada després del canvi de Govern
  • Les empreses del sector ceràmic podran accedir a una ajuda addicional a fons perdut en totes les línies bonificades de l’IVF en incrementar-se en 10 punts el tram no reembossable
  • El Consell General d’este organisme ha aprovat quatre noves operacions de finançament, dos de les quals tenen com a beneficiàries empreses del sector ceràmic per un import global de 9,7 milions d’euros

El Consell General de l’Institut Valencià de Finances (IVF) ha aprovat la modificació de les seues línies de finançament Reactiva FEDER i Invertix Gran Empresa Industrial, amb la finalitat d’incorporar una ajuda addicional que consistix a augmentar 10 punts el tram no reembossable del nominal de les operacions de finançament concedides a empreses del sector ceràmic.

La primera reunió del Consell General de l’IVF celebrada després del canvi de Govern ha estat presidida per la consellera d’Hisenda, Economia i Administració Pública, i presidenta de l’IVF, Ruth Merino.

Al final de la reunió, la consellera Ruth Merino ha destacat: “A penes unes hores després del nostre compromís amb el sector, el màxim òrgan de gestió de l’IVF ha aprovat les modificacions necessàries perquè les empreses del sector ceràmic obtinguen millors condicions en el finançament. El nostre objectiu és augmentar l’ajuda a les empreses, però també ser molt més àgils en l’execució perquè la indústria ceràmica tinga en les línies de l’IVF una eina realment útil i efectiva”.

De fet, el Consell General també ha aprovat quatre noves operacions de finançament concedides a grans empreses de la Comunitat Valenciana per un import conjunt de 19,7 milions d’euros, dos operacions de les quals tenen com a beneficiàries empreses dels sectors de frites i esmalts, fabricadors de paviment i revestiment ceràmic.

L’import total concedit a través d’estes dos operacions amb empreses ceràmiques, que s’acullen a la línia de finançament Invertix Gran Empresa Industrial, s’eleva a 9,7 milions.

Millors condicions

Com ha recordat la consellera, les empreses ceràmiques comptaran amb una ajuda addicional de 10 punts en el tram no reembossable original dels préstecs IVF concedits a través de les seues línies de finançament per a la indústria ceràmica. En concret, a través de la línia Reactiva FEDER podran obtindre una ajuda que podrà arribar al 30 % del capital concedit en operacions d’inversió, i un màxim del 22 % en operacions destinades a cobrir necessitats de circulant de l’empresa.

A través de la línia Gran Empresa Industrial, dirigida específicament a finançar grans empreses amb més de 250 treballadors, les empreses del sector ceràmic podran accedir a una bonificació del 20 % en operacions de finançament per a nous projectes d’inversió i del 15 % en operacions de circulant.

“L’aplicació d’esta mesura —ha assenyalat la consellera d’Hisenda— suposa duplicar, i en alguns casos fins i tot triplicar, la bonificació actual, i estimem que es traduirà en una ajuda addicional per al sector ceràmic d’entre 12 i 15 milions d’euros”.

Esta modificació, anunciada pel president Carlos Mazón el dilluns passat en la fira Cersaie de Bolonya, no només s’aplicarà sobre les operacions que es concedisquen a partir d’ara, sinó que també serà aplicable a les operacions concedides a empreses del sector ceràmic durant els exercicis 2022 i 2023.

“Amb estes condicions especials de finançament, el Consell busca compensar les conseqüències que l’increment dels costos energètics està produint sobre l’activitat dels productors de frites i esmalts, així com els fabricants de paviment i revestiment ceràmic”, ha conclòs la consellera Merino.

Galeria d'imatges