Justícia i Interior

L’Ivaspe es transforma en la seu del II Congrés Nacional de Protecció Civil i Emergències

30/09/2023
L’Ivaspe es transforma en la seu del II Congrés Nacional de Protecció Civil i Emergències
  • Sota el lema ‘Més eficients. Més segurs’ s’hi debatrà sobre els nous reptes del sistema de Protecció Civil
  • La trobada entre professionals tindrà lloc els dies 17 i 18 d’octubre
València.

La Comunitat Valenciana serà la seu del II Congrés Nacional de Protecció Civil i Emergències, que reunirà, els dies 17 i 18 d’octubre, més de 200 experts i professionals de la gestió de les emergències. La trobada, que tindrà lloc a l’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (Ivaspe), convocarà especialistes per a debatre sobre els nous reptes del sistema de Protecció Civil sota el lema ‘Més eficients. Més segurs’.

Segons ha explicat la consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, “este congrés està dissenyat per a convertir-se en un punt de trobada en el qual els professionals del sector podran compartir experiències, generar sinergia i buscar, a través de l’anàlisi, possibles solucions als nous reptes que es plantegen en cas que hi haja emergències”. Núñez ha detallat que “la trobada s’ha dissenyat al voltant de quatre eixos: la tecnologia, les comunicacions, la ciència i la col·laboració”, que permetran a les diverses “empreses i professionals del sector mostrar els avanços i els sistemes que es poden incorporar per a créixer en una resposta millor a les diverses amenaces i vulnerabilitats que pot tindre el nostre sistema de Protecció Civil, tant ara com en els pròxims anys”.

Per la seua banda, el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, Javier Montero, que ha mantingut una reunió amb els organitzadors d’esta trobada, ha volgut destacar que es tracta d’“una oportunitat per a promoure la capacitació i l’intercanvi de coneixements i experiències, així com oferir un aparador dels últims avanços en tecnologia aplicada a les emergències”.

La Comunitat Valenciana acull esta segona edició amb el repte de consolidar-se com un fòrum de referència de persones expertes i agències intervinents en les emergències.

Galeria d'imatges