Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Sector aeroespacial

L'aeroport de Castelló albergarà un segon banc d'assajos de motors espacials de la 'start-up' Arkadia Space

01/10/2023
L'aeroport de Castelló albergarà un segon banc d'assajos de motors espacials de la 'start-up' Arkadia Space
  • El nou centre de proves servirà per a testar sistemes de propulsió desenvolupats per l'empresa per a l'Agència Espacial Europea
  • Salomé Pradas destaca l'objectiu d'afavorir en l'aeroport projectes del sector aeroespacial, “caracteritzat pel seu alt valor afegit”

L'aeroport de Castelló acollirà un segon banc d'assajos de motors espacials de la start-up Arkadia Space, dedicat a testar sistemes de propulsió desenvolupats per l'empresa per a l'Agència Espacial Europea (ESA). La nova instal·lació es troba actualment en fase d'execució i està previst que entre en funcionament el mes de novembre.

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha manifestat satisfacció amb l'expansió d'Arkadia Space en l'aeroport de Castelló i ha destacat l'objectiu "de continuar captant empreses i projectes vinculats al sector aeroespacial, en la mesura que es tracta d'un àmbit caracteritzat pel seu alt valor afegit, basat en la investigació i la tecnologia, que genera ocupació altament qualificada".

La consellera ha incidit en l'aposta de la Generalitat per potenciar les diferents vies d'activitat de l'aeroport de Castelló, "a fi que esta infraestructura exercisca un paper de dinamització econòmica i s'erigisca en focus d'oportunitats i ocupació".

Arkadia Space és una start-up, amb seu en l'aeroport de Castelló, especialitzada en el desenvolupament i validació de motors i sistemes de propulsió basats en l'ús de combustibles verds. Estos motors estan destinats a vehicles espacials, com ara satèl·lits o plataformes de retirada de fem espacial.

En l'actualitat, la companyia està construint un segon banc d'assajos on provarà el motor de més empenyiment que ha desenvolupat fins hui. El disseny d'este motor està relacionat amb el tercer contracte que ha signat Arkadia Space amb l'ESA.

L'ampliació de les instal·lacions d'Arkadia Space en l'aeroport inclou també la posada en marxa d'un laboratori de química en què es desenvoluparà el combustible verd amb el qual funcionaran els motors, una activitat en la qual Arkadia Space també col·labora amb l'ESA a través d'un altre contracte.

L'empresa preveu la posada en marxa del segon banc d'assajos al llarg de novembre i preveu noves ampliacions a la fi de 2024. La plantilla també ha tingut un increment destacat i ha duplicat el nombre d'empleats en l'últim any.

Galeria d'imatges