Agricultura, Ramaderia i Pesca
Fires

Aguirre afirma que la Fira del Formatge Artesà de Montanejos fa valdre els productes artesanals de qualitat valencians

30/09/2023
  • El conseller d’Agricultura inaugura la mostra, que s’ha convertit en un referent de la indústria artesanal del formatge valencià

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, ha inaugurat la VIII Fira del Formatge Artesà de Montanejos, una mostra que té per objecte “promoure i fer valdre els productes artesanals de qualitat”, especialment els formatges valencians.

Durant la inauguració, José Luis Aguirre s’ha referit a la imatge de marca de Montanejos, “que a poc a poc s’ha convertit en garantia de qualitat dels formatges i altres productes agroalimentaris que es produïxen en el seu entorn, que troben en esta mostra consolidada, i que any rere any guanya prestigi, el millor escenari per a la seua difusió”.

A més, el conseller ha assenyalat que els productes agroalimentaris de Castelló i de tota la Comunitat Valenciana “són productes que s’aconseguixen gràcies a la perfecta harmonia entre mètodes de producció sostenibles amb l’entorn i el medi ambient”.

Així mateix, Aguirre ha subratllat “l’excel·lent qualitat i singularitat d’estos productes artesans, cosa que es deu a les tècniques transmeses de generació en generació i que hui romanen i són element diferenciador”.

José Luis Aguirre també ha recordat que amb l’objectiu de fer valdre els productes més representatius de la Comunitat Valenciana, la Conselleria d’Agricultura desenvolupa una política de marques de qualitat que ajuda a comercialitzar-los.

El conseller ha estat acompanyat pel director general de Desenvolupament Rural, Javier Benito; el director general de la PAC, Joaquín Gómez, i la directora general de la Indústria i Cadena Agroalimentària, Inmaculada Marco.

La VIII Fira del Formatge Artesà de Montanejos és un esdeveniment anual que s’ha convertit en un referent de la indústria artesanal del formatge valencià, que en la huitena edició se celebra entre el 30 de setembre i l’1 d’octubre. Compta amb una vintena de formatgeries participants i hi té lloc el Concurs de Formatges Artesans de la Comunitat Valenciana, en col·laboració amb el Centre d’Artesania CV.