Justícia i Interior

El Consell contribuïx a reduir la sinistralitat viària a la Comunitat Valenciana a través d'un conveni amb la Prefectura Central de Trànsit

03/10/2023
  • L'acord inclou l'elaboració d'un informe anual de sinistralitat mortal que reculla les dades subministrades per les dos administracions

El Consell ha autoritzat la subscripció d'un conveni de col·laboració entre la Conselleria de Justícia i Interior i la Prefectura Central de Trànsit per a contribuir a reduir la sinistralitat viària a la Comunitat Valenciana. 

La seguretat viària és un problema de tota la societat i, per això, és necessària la implicació de les administracions públiques. És voluntat de les dos parts, d'acord amb l'àmbit de les seues competències territorials, actuar amb un objectiu comú de millora del coneixement de la sinistralitat que contribuïsca a la presa adequada de decisions en matèria de seguretat viària.

L'objecte d'este conveni té com a finalitat, entre altres actuacions, informar sobre la sinistralitat per accident de trànsit, especialment la referida als morts en relació amb la consideració d'accident de trànsit i als resultats de les proves sobre substàncies psicoactives. 

D'altra banda, s'elaborarà conjuntament un informe anual de sinistralitat mortal que reculla les dades subministrades per les dos administracions.

L'acord implica un règim de col·laboració entre la Prefectura Central de Trànsit, a través de la Prefectura Provincial de València (que actua com a coordinadora de totes les prefectures provincials de la Comunitat Valenciana) i la Conselleria, de la qual depenen els instituts de medicina legal i ciències forenses de la Comunitat Valenciana.

Cal assenyalar que l'activitat del conveni no té caràcter contractual i no comporta obligacions econòmiques per a les parts. A més, estarà vigent per quatre anys amb possibilitat de pròrroga.