Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport

El Consell destina 200.000 euros per a impulsar la pràctica federada de l’esport adaptat a la Comunitat Valenciana

03/10/2023
  • El Ple del Consell autoritza la renovació del conveni amb la Federació d'Esports Adaptats

El Ple del Consell ha autoritzat el conveni de col·laboració de la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport amb la Federació d’Esports Adaptats de la Comunitat Valenciana, pel qual es destinen 200.000 euros per a fomentar la pràctica de l’esport adaptat federat.

Per a dur-ho a terme, el conveni preveu el suport de la Generalitat als programes de foment de les diverses modalitats esportives impulsades per la Federació, ajudes esportives, programes divulgatius, així com organització de competicions esportives i exhibicions, formació i despeses de funcionament.

La Federació d’Esports Adaptats té com a finalitat principal la promoció, la tutela, l’organització i el control, dins de l’àmbit territorial de la Comunitat Valenciana, de l’esport adaptat per a persones amb discapacitats físiques, amb paràlisi cerebral, invidents i amb discapacitats visuals, sordes i/o amb discapacitats fisiològiques, en totes les seues modalitats i especialitats esportives.

El projecte proposat per la Federació d’Esports Adaptats inclou els programes, les activitats i el calendari d’aquestes modalitats previstos durant 2023, així com els objectius marcats per a enguany, entre els quals es troben les activitats que contribuïxen a visualitzar el principi d’igualtat efectiva entre hòmens i dones.

En concret, en 2023 la Federació impulsa la participació d’equips i esportistes en campionats, mundials, competicions europees i nacionals, lligues nacionals i autonòmiques i copes d’atletisme, boccia, bitles, carreres de muntanya, escacs, esquí, futbol i futbol sala, golbol, judo, bicicleta de muntanya, natació, pàdel, petanca, pilota valenciana, rugbi, eslàlom i tir olímpic.

El conveni també recull el suport a l’organització d’activitats de promoció de l’esport adaptat, com ara jornades de portes obertes, xarrades en ajuntaments, instituts, col·lectius, exhibicions, etc.

Una altra de les activitats recollides en l’acord és la continuació del programa de natació adaptada, tant en la piscina coberta de Campanar, a la ciutat de València, com en el Centre Aquàtic Comarcal de Requena.