Sanitat

El Consell col·labora amb el Consell Valencià de Col·legis Veterinaris per al desenvolupament d'accions de protecció de la salut

03/10/2023
  • Es duran a terme activitats de formació per al col·lectiu veterinari, sector agroalimentari, indústria alimentària, hostaleria i restauració
  • Preveu també campanyes d'informació a les persones consumidores per a previndre riscos alimentaris

El Ple del Consell ha aprovat el conveni de col·laboració entre la Conselleria de Sanitat i el Consell Valencià de Col·legis Veterinaris, òrgan que coordina els col·legis oficials de veterinaris de la Comunitat Valenciana per a desenvolupar accions conjuntes amb l'objectiu de fomentar la protecció de la salut i evitar riscos alimentaris.

A través d'este conveni, s'establix el marc de col·laboració entre les dues entitats en matèria de salut pública, a través del qual es coordinaran totes les actuacions orientades a millorar la seguretat alimentària des dels diferents àmbits i reduir riscos per a la salut de les persones consumidores.

D'una banda, este conveni preveu activitats de formació en l'àmbit de la salut pública dirigides al col·lectiu veterinari. L'objectiu és ampliar la formació i el nivell científic d'estos professionals per a adaptar els servicis que presten a les necessitats requerides per la Direcció General de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat quant a seguretat alimentària.

A més, està previst dur a terme activitats de formació per a professionals del sector agroalimentari, la indústria alimentària, l'hostaleria i la restauració, amb la finalitat de conjuminar criteris i esforços des dels diferents àmbits per a reduir riscos alimentaris.

Així mateix, les dos entitats col·laboraran en la posada en marxa de campanyes d'informació, així com en la difusió de matèries i continguts relacionats amb la salut pública, dirigides a persones consumidores.

Finalment, el conveni preveu actuacions relacionades amb la investigació i la divulgació científica. A més, les dos entitats col·laboraran en l'intercanvi d'informació o la prestació de servicis que puguen estar relacionats amb la protecció de la salut de les persones consumidores.