Justícia i Interior

L'IVASPE impartix un curs de formació que permetrà que 87 aspirants s'especialitzen a bomber

03/10/2023
L'IVASPE impartix un curs de formació que permetrà que 87 aspirants s'especialitzen a bomber
  • El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, Javier Montero, destaca la professionalització i especialització d'estos cossos per a afrontar noves i futures emergències

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, Javier Montero, ha inaugurat la cinquantena edició del curs bàsic de bombers. Es tracta de la formació obligatòria que han de rebre els aspirants a bomber abans d'iniciar la carrera professional una vegada aprovada l'oposició. Com explica Javier Montero, “l'alumnat completa la primera fase de l'itinerari formatiu i comença les pràctiques en els seus diferents serveis”.

En l'IVASPE, 87 alumnes realitzaran la primera fase teoricopràctica de 250 hores de formació presencial, en què se'ls proporcionarà els coneixements, destreses i capacitació per a l'exercici de la seua professió, en matèries tan variades com els rescats, tant en accidents de trànsit com en altura, o rescats aquàtics, l'extinció d'incendis en interiors, industrials, urgències sanitàries, etcètera.

En una segona part, el curs se centra a posar en pràctica el que s'ha aprés en l'IVASPE en els seus futurs i respectius servicis, també durant 250 hores. En concret, dels 87 alumnes, 77 pertanyen al Servei de Bombers de l'Ajuntament de València, i 10, als consorcis provincials de València (5) i Castelló (5).

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències indica que esta formació “és necessària i imprescindible, perquè amb esta, l'IVASPE, aconseguix especialitzar els professionals dels servicis d'emergències, i reforçar els cossos per a afrontar i respondre a les noves realitats i emergències que afecte els municipis i ciutats de la Comunitat Valenciana”.

Galeria d'imatges