Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Infraestructures

La Conselleria de Medi Ambient exigix al Govern central que accelere al màxim les obres de protecció de la costa de la Comunitat Valenciana

03/10/2023
  • El director general de Ports reclama que s'executen totes les obres pendents des de Castelló fins a Sagunt i des de València fins a Dénia

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori ha exigit al Govern central que accelere al màxim les obres de protecció de la costa de la Comunitat Valenciana i ha oferit la col·laboració de la Generalitat perquè es puguen dur a terme, segons ha informat el director general de Ports, Aeroports i Costes, Vicente Martínez Mus.

Amb este objectiu, el director general de Ports ha mantingut una primera reunió amb la directora general de la Costa i la Mar del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Ana María Oñoro.

En esta reunió, Martínez Mus ha reivindicat davant del Ministeri, “les obres de protecció de la costa de la Comunitat que estan pendents i que van a un ritme exageradament lent, és a dir, hem demanat que s'accionen totes les obres de protecció del litoral des de Castelló fins a Sagunt i des de València fins a Dénia”.

També ha indicat que “s'ha sol·licitat al Ministeri que incloga els trams de costa de la Comunitat Valenciana que no tenen una estratègia i que es troben de Castelló cap al nord i a la província d'Alacant”.

En este sentit, el director general ha explicat que “és necessari exigir al Ministeri més realitat, més concreció, i és el que hem fet en esta reunió, transmetre que cal afanyar-se molt més, que cal aprofitar els fons europeus que caducaran si no són àgils”.

Així mateix, Martínez Mus ha anunciat que des de la Generalitat “farem tot el que siga necessari per a solucionar el problema de regressió de la costa i d'una normativa costanera que no s'ajusta a les necessitats de la Comunitat Valenciana”, i hi ha afegit que s'iniciarà el procés per a elaborar una nova llei de costes autonòmica.

Finalment, ha remarcat que “en allò que puguem treballar en col·laboració amb el Ministeri i Generalitat, per descomptat que ho farem, però el Ministeri ha de demostrar compromís amb la Comunitat Valenciana”.