Hisenda, Economia i Administració Pública
Pleno del Consell

El Consell aprova una reducció del 47 % en el personal eventual i “complix amb el seu compromís de reducció de despesa política”

03/10/2023
El Consell aprova una reducció del 47 % en el personal eventual i “complix amb el seu compromís de reducció de despesa política”
  • Dels 116 assessors del Botànic es passa a 61, una mesura que suposa un estalvi de 13,2 milions d'euros
  • A això se suma la reducció de 6,8 milions en la despesa derivada de l'ajust en alts càrrecs, la qual cosa eleva a 20 milions l'estalvi total en esta legislatura
  • Merino: “Es demostra que este Consell no enganya els valencians i complix amb les promeses que va fer des del primer dia”

El Consell ha acordat la culminació del procés de disminució d'alts càrrecs i personal eventual i completa d'esta manera “el seu compromís de reducció de despesa i greix polític” amb una reducció del 47 % en el personal eventual, segons ha informat la consellera d'Hisenda i portaveu de la Generalitat, Ruth Merino, en la seua compareixença en roda de premsa després de la reunió del Ple d'este dimarts.

En este sentit, Merino ha explicat que l'executiu valencià ha aprovat la xifra de personal eventual “en este govern autonòmic del canvi”, que passarà “dels 116 assessors que tenia l'anterior Botànic a 61, és a dir, 55 assessors menys en este Consell”.

“Esta mesura -ha detallat la portaveu del Govern Valencià-, suposarà un estalvi de 13,2 milions d'euros, que s'unixen als prop de 7 milions d'euros que comporta la reducció d'alts càrrecs d'este Consell. Tot això suposarà un estalvi en tota la legislatura de 20 milions d'euros”.

Així, Merino ha recordat que en el Consell, format per una presidència, nou conselleries, deu sotssecretaries, 26 secretaries autonòmiques i 75 direccions generals, “hi ha 121 alts càrrecs, 30 menys que en l'últim Botànic”.

La portaveu ha remarcat que amb este acord “es demostra que este Consell no enganya els valencians, que complix amb les promeses que va fer i que ho estem fent des del primer dia”.

Llei de mesures fiscals

La portaveu del Consell també ha informat que el Ple del Consell ha aprovat l'Avantprojecte de llei de mesures fiscals que, segons ha detallat, “acompanya i facilita el compliment dels pressupostos de la Generalitat per a poder dur a terme totes les polítiques fiscals, socials i administratives”.

Així, Merino ha destacat la inclusió de la rebaixa fiscal per a les persones més desfavorides, per a les classes mitjanes i baixes, “sobretot en l'IRPF per mitjà de la introducció de sis deduccions fiscals que alleujaran la butxaca de les famílies a l'hora d'efectuar despeses que són necessàries com ara pròtesis visuals, dentista o pràctica esportiva”, que suposaran un estalvi aproximat de 180 milions d'euros per a tots els valencians.

“A això s'unix la rebaixa en l'Impost de Transmissions Patrimonials referent als tipus que s'han de satisfer, amb una reducció del 8 al 6 % i del 6 al 4 %, per a accedir a la compra d'un habitatge habitual per a determinats col·lectius com els menors de 35 anys, famílies nombroses, dones víctimes de violència de gènere, entre altres”, ha informat la portaveu del Govern Valencià.

D'altra banda, Merino ha donat a conéixer que, una vegada s'han conegut i tingut els dictàmens del Comité Econòmic i Social i del Consell Jurídic Consultiu, s'ha aprovat el projecte de llei de la Generalitat de modificació de la Llei 13/1997 quant a l'Impost de Successions i Donacions i es procedirà a la seua remissió a les Corts per a la seua tramitació parlamentària.

Altres assumptes

En l'àmbit esportiu, el Govern Valencià ha aprovat la subscripció d'un conveni de col·laboració amb la Federació d'Esports Adaptats de la Comunitat Valenciana, per un import de 200.000 euros, per a fomentar la pràctica de l'esport adaptat federat.

En este sentit, s'oferirà suport als programes d'impuls de les diferents modalitats esportives de la federació, ajudes a programes divulgatius, així com a l'organització de competicions esportives i exhibicions.

D'altra banda, en l'àrea de la salut l'executiu autonòmic ha autoritzat la firma d'un conveni amb el Consell Valencià de Col·legis Veterinaris per al desenvolupament d'accions de protecció de la salut.

En virtut a este acord s'ha determinat tant la realització d'activitats de formació per al col·lectiu veterinari i per a professionals del sector agroalimentari, indústria alimentària, hostaleria i restauració com les campanyes d'informació per a les persones consumidores amb la finalitat de previndre riscos alimentaris.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats