Agricultura, Ramaderia i Pesca
Promoció comercial

Aguirre destaca la qualitat de les fruites i hortalisses valencianes en Fruit Attraction

03/10/2023
Aguirre destaca la qualitat de les fruites i hortalisses valencianes en Fruit Attraction
  • Destaca l’aposta del Consell per augmentar la qualitat i fomentar la comercialització d’este sector en el mercat nacional i internacional
  • La Conselleria participa amb un expositor propi que alberga 38 del total de les 145 empreses de la Comunitat Valenciana que assistixen a l’esdeveniment
  • El conseller trasllada al sector l’acció de la Conselleria per a evitar la competència deslleial de tercers països

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, ha destacat la qualitat de les fruites i hortalisses de la Comunitat Valenciana i la necessitat de fomentar-ne la comercialització en el mercat nacional i internacional en Fruit Attraction, l’esdeveniment comercial per a professionals del sector que entre el 3 i el 7 d’octubre té lloc a Madrid.

Després d’assistir a la cerimònia d’inauguració, José Luis Aguirre ha fet un recorregut pel recinte firal, on ha mantingut reunions amb els representants de les empreses valencianes que participen en el certamen, als qui ha expressat l’acció que la Conselleria està desenvolupant per a evitar la competència deslleial de tercers països.

A més, Aguirre ha puntualitzat als empresaris que ha exigit en diverses ocasions al ministre d’Agricultura, Luis Planas, que defense amb fermesa en els fòrums de la Unió Europea l’agricultura valenciana.

A més, ha comentat que recentment així li ho ha fet saber davant del risc d’importació d’arròs tractat amb triciclazole, o per a la contenció del vector del greening, l’insecte del qual s’ha detectat a Xipre.

Així mateix, el conseller, que ha visitat l’estand de la Conselleria, ha recollit i ha expressat la preocupació del sector citrícola valencià, al qual ha explicat que des de la Conselleria es fa seguiment de les importacions de cítrics procedents de fora de la Unió Europea i la introducció de plagues.

La Conselleria d’Agricultura fa costat als productors valencians en els seus objectius d’expansió i internacionalització en Fruit Attraction, amb un expositor de 510 m² on 38 empreses tenen els seus espais individuals, a més de magatzems, zones comunes per a trobades informals i sales privades per a reunions més concorregudes, un espai amb tot el necessari per a poder oferir els seus productes i novetats i captar potencials clients. En total, a esta fira assistixen 145 empreses de la Comunitat Valenciana.

Les empreses coexpositores de l’estand de Molt de Gust, marca col·lectiva de qualitat que promou el consum de les figures de qualitat diferenciada, DOP, IGP i agricultura ecològica de la Comunitat Valenciana, procedixen de diversos sectors hortofructícoles i oferixen una àmplia varietat de fruites i verdures.

A més d’estes figures, també tenen cabuda tres consells reguladors de denominacions d’origen. Seran, en concret, la IGP Cítrics Valencians, la DOP Carxofa de Benicarló i la DOP Kaki Ribera del Xúquer.

Galeria d'imatges