Agricultura, Ramaderia i Pesca
Iberflora

Aguirre destaca el dinamisme i el potencial exportador del sector de flors i plantes valencià

04/10/2023
Aguirre destaca el dinamisme i el potencial exportador del sector de flors i plantes valencià
  • El conseller d’Agricultura visita Iberflora, la Fira Internacional de Planta i Flor, Tecnologia i Bricojardí
  • La Comunitat Valenciana va exportar en 2022 flors i plantes vives per un valor superior a 163 milions d’euros

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, ha destacat “el dinamisme i el potencial exportador del sector de flors i plantes de la Comunitat Valenciana” durant una visita a Iberflora, la Fira Internacional de Planta i Flor, Tecnologia i Bricojardí, que entre el 3 i el 5 d’octubre se celebra a les instal·lacions de Fira València.

El certamen reunix un total de 408 firmes que presenten l’oferta del sector de flors i plantes, i fa especial incidència en la planta ornamental, les aplicacions tecnològiques i els productes de l’àmbit de la jardineria. Hi han assistit, junt amb el conseller, la directora general de Producció Agrícola i Ramadera, Leticia Sanchiz, i la directora general de la Indústria i Cadena Agroalimentària, Inmaculada Marco.

Durant la seua visita, Aguirre ha assenyalat que “cada vegada hi ha més empreses i associacions que volen vindre, i des de la Conselleria, i els organitzadors, tractem que continue creixent i continue sent una referència per als productors de plantes i el medi rural”.

A més, el conseller també ha recalcat la fortalesa del sector i l’orientació que té cap al mercat exterior, la qual cosa ha situat la Comunitat Valenciana com una autonomia amb un gran potencial exportador.

De la mateixa manera, José Luis Aguirre s’ha referit a la projecció d’Iberflora com a la fira de referència nacional i internacional del sector, i ha remarcat que és una excel·lent plataforma per a empreses i compradors com a espai d’intercanvis comercials internacionals. En este sentit, cal recordar que al voltant del 26 % dels expositors participants en Iberflora 2023 són estrangers.

Les exportacions de flors i plantes vives de la Comunitat Valenciana van aconseguir en 2022 un valor de 163,1 milions d’euros. Entre gener i juliol de 2023, ja arriben a 131,6 milions d’euros.

Els principals compradors d’estos productes valencians en l’exterior es troben, en primer lloc, a França; seguida a distància per Alemanya i els Països Baixos, i amb una quantitat inferior, Itàlia i Bèlgica.

La Comunitat Valenciana té una superfície de 2.204 hectàrees dedicades al cultiu de flors i plantes ornamentals, de la qual s’obté una producció de 118,5 milions de dotzenes. La producció en 2022 va obtindre un valor de 418,6 milions d’euros.

Galeria d'imatges