Justícia i Interior
Reforç per als jutjats

Justícia habilita 1,18 milions per a prorrogar el reforç del personal en els jutjats fins al 31 de desembre

07/10/2023
  • Només estaven prorrogats fins a final de setembre pel govern anterior, que no havia deixat diners suficients per a pagar estos reforços durant l'últim trimestre
  • Elisa Núñez anuncia noves mesures per a millorar les condicions laborals dels funcionaris de Justícia

La Conselleria de Justícia i Interior ha habilitat 1.181.112 euros per a prorrogar el reforç del personal en els jutjats fins al 31 de desembre, així com les prolongacions de jornada. Estos reforços només van ser prorrogats fins a final de setembre pel Govern del Botànic.

La consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, ha explicat que "si el nou govern no trobava diners, els reforços desapareixien i per això l'actual equip de la Conselleria, des de totes les direccions generals, ha estat treballant durant el mes d'agost per a aconseguir una partida pressupostària que permetera garantir els fons per a la continuació de tots els plans de reforç".

La Conselleria només disposava de 2.333.745 euros per a pagar el reforç durant el quart trimestre de l'any, mentre que la quantitat necessària per a cobrir este període ascendix a 3.514.858 euros. Segons la consellera, "esta insuficiència de fons, heretada de l'equip anterior, ens ha obligat a sol·licitar una ampliació de pressupost per a poder atendre totes les mesures de reforç i de prolongacions de jornada del personal".

El reforç a través de personal funcionari interí se centra, principalment, en el Cos de Gestió Processal i Administrativa, el de Tramitació Processal i Administrativa, el d'Auxili Processal.

Elisa Núñez ha manifestat que "l'objectiu de la Conselleria és dotar amb els millors mitjans un servici públic, el de l'Administració de Justícia, que ha de ser àgil i de qualitat. Per a fer-ho, és fonamental aportar fons i també seguretat i estabilitat als treballadors".

En este sentit, la consellera ha anunciat que "ja treballem en l'objectiu de crear noves places estructurals de funcionaris, per a acabar amb la temporalitat". També s'ha mostrat partidària que els funcionaris de Justícia tinguen accés a la carrera professional. Per a fer-ho demana al Ministeri que "deixe de mirar cap a un altre costat i desenvolupe l'article 519 de la Llei orgànica del poder judicial", perquè això siga possible.

“S'ha de dignificar el treball dels funcionaris de Justícia, perquè reben una retribució justa, i per a eliminar les diferències injustes entre els funcionaris depenent de la regió on residisquen”, hi ha afegit.

Elisa Núñez ha anunciat altres mesures que posarà en marxa des del seu departament relacionades amb les condicions del personal de justícia, com la millora de la formació pràctica per als funcionaris interins, que hui dia no habilita per a començar a treballar, l'agilitació dels nomenaments, o la millora de la comunicació telemàtica i telefònica dels jutjats amb els servicis de personal de la Conselleria.