Hisenda, Economia i Administració Pública

La Generalitat anima jóvens de la Comunitat Valenciana amb titulació universitària o d'FP a participar en el programa Eurodissea

07/10/2023
La Generalitat anima jóvens de la Comunitat Valenciana amb titulació universitària o d'FP a participar en el programa Eurodissea
  • Merino: "El Consell pretén promocionar el coneixement de regions europees, fomentar la internacionalització de les empreses i donar suport a la promoció i formació laboral de la joventut valenciana"
  • Un total de 25 jóvens de diferents països europeus comencen al novembre les seues pràctiques laborables en empreses valencianes

La Generalitat, a través de la Conselleria d'Hisenda, Economia i Administració Pública, anima els jóvens d'entre 18 i 30 anys de la Comunitat Valenciana amb titulació universitària o d'FP a participar en el programa Eurodissea per a completar la formació acadèmica i complementar el currículum.

En este sentit, el pla permet realitzar intercanvis entre les regions d'Europa participants, afavorir la formació lingüística i disposar d'un període de pràctiques en una empresa estrangera.

"El Consell, a través de la participació en el programa Eurodissea, pretén promocionar el coneixement de regions europees, fomentar la internacionalització de les empreses, així com donar suport a la formació laboral de la joventut valenciana, i per a fer-ho els facilita l'accés a una experiència d'intercanvi internacional", ha assenyalat la consellera d'Hisenda, Economia i Administració Pública, Ruth Merino.

"La Comunitat Valenciana, igual que la resta de les regions participants -ha explicat la titular d'Hisenda-, assumix la responsabilitat de gestionar el programa i realitza la preselecció de les persones candidates, s'encarrega d'acollir-les i gestiona les ofertes de períodes de pràctiques, a més d'oferir subvencions a les empreses en què els jóvens fan les pràctiques”.

Jóvens europeus a la Comunitat Valenciana

El mes vinent de novembre arribarà el segon grup de jóvens europeus que realitzen pràctiques remunerades a la Comunitat Valenciana, que en esta ocasió estarà compost per 25 persones. L'estada d'estos jóvens serà de sis mesos i es prolongarà fins al 31 de maig de 2024.

En la primera convocatòria del projecte Eurodissea, que va començar el passat 1 de maig i es prolongarà fins al 30 de novembre, participen un total de 12 jóvens de diferents països: Bèlgica, Itàlia, Portugal i Romania, en esta ocasió.

Programa recíproc

Els jóvens reben el salari mínim interprofessional a través de les empreses en què desenvolupen les pràctiques i, perquè l'adaptació es realitze en les millors condicions, romandran a la ciutat de València el mes previ a l'inici del període de pràctiques, on assistiran a un curs d'espanyol i participaran en activitats d'immersió cultural costejades també pel programa.

A més, els jóvens que participen en esta iniciativa disposaran d'assegurances de responsabilitat civil, accidents i repatriació proporcionats pel Secretariat del programa Eurodissea.

Este programa funciona amb criteri de reciprocitat, de manera que els jóvens de la Comunitat Valenciana també tenen l'oportunitat de fer les pràctiques remunerades en altres regions d'Europa.

Durant estes estades, els jóvens poden adquirir experiència professional en llocs relacionats amb informàtica, disseny gràfic, comunicació de xarxes socials, màrqueting, projectes europeus, recursos humans, administració, turisme, exportació o dinamització juvenil, entre d'altres.

Sol·licitud de les pràctiques professionals

Els jóvens la Comunitat Valenciana que estiguen interessats a inscriure's en el programa Eurodissea poden presentar la sol·licitud en qualsevol moment de l'any, que tindrà una validesa d'un any natural des de la data de presentació en el registre d'entrada.

La sol·licitud, que ha d'omplir-se en el model disponible en esta web, ha de presentar-se amb la documentació següent: certificat d'empadronament a la Comunitat Valenciana; fotocòpia del document nacional d'identitat; curriculum vitae en espanyol (preferentment en model Europass); documentació acreditativa de la qualificació professional (títols, diplomes, etc.); certificació acreditativa d'inscripció com a demandant d'ocupació en Labora; certificat mèdic oficial que s'és apte per a treballar, així com una fotografia grandària carnet.

La presentació de la sol·licitud pot realitzar-se de manera presencial o de manera telemàtica. Si s'opta per la presentació telemàtica, pot efectuar-se en el Registre General de la Conselleria d'Hisenda, Economia i Administració Pública (plaça de Nàpols i Sicília, 10, de València), en les oficines de Correus, en les representacions diplomàtiques o oficines consulars d'Espanya a l'estranger, o bé en les oficines d'assistència en matèria de registres.

En el cas que es preferisca realitzar per Internet, ha de fer-se en el registre electrònic de la Conselleria d'Hisenda, Economia i Administració Pública, a través de​​​​​​ l'enllaç següent.

Per a fer-ho, la persona sol·licitant ha de disposar de firma electrònica, bé amb el certificat reconegut d'entitat (persones jurídiques) o bé amb el certificat reconegut per a ciutadans (persona física), els dos admesos per la seu electrònica de la Generalitat.

Galeria d'imatges