Presidència
Col·laboració institucional

El secretari autonòmic de Transparència subratlla “el paper estratègic” de les universitats valencianes per a impulsar “propostes innovadores en matèria de participació ciutadana”

06/10/2023
El secretari autonòmic de Transparència subratlla “el paper estratègic” de les universitats valencianes per a impulsar “propostes innovadores en ...
  • Santiago Lumbreras es reunix amb responsables de l'àrea de participació ciutadana de la UPV per a abordar la col·laboració institucional

El secretari autonòmic de Relacions Institucionals i Transparència, Santiago Lumbreras, i el director general de Transparència i Participació, José Tárrega, s’han reunit amb responsables de l’àrea de participació ciutadana de la Universitat Politècnica de València (UPV).

Durant la trobada han abordat les diverses actuacions que desenvolupa la UPV relacionades amb la participació ciutadana, fruit del conveni de col·laboració amb la Generalitat, una col·laboració que compta amb una dotació de 20.000 euros.

Després d’esta primera presa de contacte, Santiago Lumbreras ha subratllat “el paper estratègic” de les universitats valencianes per a impulsar “propostes innovadores en matèria de participació ciutadana”.

Projecte pilot d’auditoria ciutadana

En concret, la col·laboració entre les dos institucions es plasma en un projecte pilot d’auditoria ciutadana centrat en una de les polítiques públiques de la Generalitat. L’auditoria ciutadana és un nou instrument d’avaluació i seguiment de polítiques i servicis públics que la Generalitat posa a la disposició de tota la ciutadania, en el qual les persones avaluadores seran els mateixos ciutadans i ciutadanes.

Per a dur-ho a terme, es realitzarà un procés de formació a l’equip motor del servici públic que serà auditat, amb representació de les tres províncies de la Comunitat Valenciana; a continuació, es durà a terme un seguiment a la preparació del procés d’auditoria i als diversos materials utilitzats.

La tercera etapa consistix a facilitar el procés participatiu d’auditoria ciutadana a través de tres tallers participatius i en l’última fase es realitzarà una trobada entre l’equip auditor i el motor, amb l’objectiu de compartir avanços en el marc del projecte pilot d’auditoria.

Galeria d'imatges